Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Wilo Nederland B.V.


WILO SE met het hoofdkantoor in Dortmund, Duitsland, is een toonaangevende fabrikant van pompen en pompsystemen voor verwarming, koeling, airconditioningtechnologie, watervoorziening en vuilwaterafvoer. Sinds de oprichting in 1872 karakteriseren innovatieve concepten en hoog-rendement (HR)technologie het productengamma van het bedrijf. In 1928 werd ’s werelds eerste circulatiepomp ontwikkeld en gepatenteerd. Wilo is ook pionier in de ontwikkeling van elektronische pompen. Al in 2001 presenteerde Wilo HR-pompen voor verwarming,- koeling,- en airconditioningtoepassingen. De product- en systeemoplossingen staan bekend om hun hoge productkwaliteit en consequente klantgerichtheid wat resulteert in ongeveer 20 patenten per jaar. En is hierdoor nu al voorbereid op de strenge ErP-richtlijnen. Wilo wordt wereldwijd vertegenwoordigd door 60 dochterondernemingen en heeft meer dan 6.200 medewerkers in dienst. In 2011 was de omzet € 1 miljard. De Nederlandse vestiging van Wilo is gehuisvest in Westzaan.
 
Wilo Nederland is een enthousiaste organisatie waar kennis, kunde en klantgerichtheid centraal staan in drie segmenten: Gebouwentechniek, Watermanagement en Industrie. In al deze vakgebieden zien wij een duidelijke trend terugkomen: Energie besparing!. Er zijn maar weinig gebieden waar zoveel kan worden bespaard op stroom en CO2-uitstoot als in de aandrijving van pompen. Dat ligt natuurlijk aan de massa’s pompinstallaties – meer dan 140 miljoen verwarmingspompen! – in Europa; maar het komt ook doordat er nog zoveel slecht ingeregelde en verouderde installaties in gebruik zijn. Nieuwe EU-verordeningen zorgen ervoor dat binnenkort in heel Europa alleen nog energiezuinige pompen mogen worden verkocht. Wilo heeft hierin een voortrekkersrol door innovatie en service. De Europese verordeningen maken dat de hoogefficiënte pomptechnologie de komende twee jaar de norm wordt. Wilo heeft al in 2001 hoogefficiënte nalopende pompen in de markt geïntroduceerd en draagt sindsdien in tienduizenden gebouwen wereldwijd bij aan gunstigere levenscycluskosten én klimaatbescherming.
 
Tussen nu en 2020 moeten in de hele EU alle technisch achterhaalde stroom verslinders worden vervangen. De hogere prijs van energiezuinige pompen is snel terugverdiend, ook bij voortijdige vervanging. Wilo biedt de mogelijkheid aan eindgebruikers en installateurs om gratis een energiescan van uw pompeninstallatie uit te voeren. Een gedetailleerde analyse van de levenscycluskosten (LCC) trekt zelfs de meest sceptische investeerder over de streep, want gemeten naar de totale levensduur maakt het stroomverbruik het grootste deel van de totale kosten uit: 80 procent of zelfs meer is geen uitzondering.

Lees verder..

Terug naar boven