Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Viega Nederland


Duurzaamheid centraal bij Viega

Lees verder..

Slim, snel, efficiënt én duurzaam installeren? Dat kan met de producten en systemen van Viega Nederland. Systemen die letterlijk en figuurlijk naadloos op elkaar aansluiten en in de toekomst volledig recyclebaar zijn.

Die aandacht voor de toekomst staat al meer dan een eeuw centraal. De start van de familie-onderneming vond plaats in 1899 te Attendorn (Duitsland). Al in de 60-er jaren werd een start gemaakt met internationalisatie. Met wereldwijd meer dan 3.500 medewerkers behoort de Viega Groep tot de belangrijkste producenten van installatietechniek.

Vanuit negen locaties wordt aan het succes van Viega gewerkt. Op 4 locaties in Duitsland worden de producten vervaardigd. Speciale oplossingen voor de Noord-Amerikaanse markt worden in McPherson (VS) geproduceerd; in Wuxi (China) ligt het zwaartepunt op productie voor de Aziatische markt.

Door de focus en kernactiviteiten te richten op de installatietechniek wordt een constante groei mogelijk. Naast buisleidingsystemen behoren voorwand- en afvoertechniek tot het productenprogramma. Het assortiment omvat circa 17.000 artikelen die nagenoeg overal worden toegepast: in de gebouwentechniek, de utiliteit alsook in industriële installaties en de scheepsbouw. De producten van Viega worden wereldwijd toegepast. De verkoop verloopt grotendeels via eigen verkoopkantoren in verschillende landen.

« Naar het overzicht

Terug naar boven