Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Verosol


Verosol is de wereldwijde marktleider op het gebied functionele binnenzonwering. Verosol is zowel producent en wereldwijde leverancier van hoogwaardig gemetalliseerd doek als van complete raambekleding.

Lees verder..

Over Verosol

Ons Verhaal

Ons verhaal begon in 1963, toen Cornelis Verolme, de beroemde Nederlandse scheepsbouwer, de haven van New York binnenvoer. Onder de indruk van de skyline, realiseerde hij zich hoe moeilijk het zou zijn om de met glas bedekte wolkenkrabbers in de zomers koel en in de winters warm te houden.
Bij Cornelis ontwaakte de passie om een oplossing voor dit probleem te vinden en hij bedacht een manier om stoffen te voorzien van een metalen achtervoering zodat warmte en schittering naar buiten teruggekaatst zou worden. De uitvinding kreeg de naam Verosol.

In 1965 richtte hij het Verolme vacuümmetalliseringsbedrijf op. Hier wordt tot op de dag van vandaag het unieke proces, voor het aanbrengen van een microscopisch-kleine aluminium laag op textiel, bewaakt en doorontwikkeld.

Duurzaamheid

Sinds de oprichting van Verosol in 1965 zijn onze producten ontworpen om bij te dragen aan belangrijke energiebesparingen en een comfortabele leefwereld. Onze productprestaties:energiebesparingen, thermisch- en visueel comfort zijn onze meest tastbare bijdrage aan de realisatie van duurzame gebouwen en zijn ongeëvenaard. Daarnaast kenmerkt ons productieproces zich door de continue innovatie naar duurzame materiaal keuze, recycling en veiligheid.  We zijn de innovatieleiders in onze bedrijfstak en met recht de “inventors of the perfect shade”.

« Naar het overzicht

Terug naar boven