Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

VEKA AG Nederland


VEKA: toonaangevend in kwaliteit, vertrouwen en zekerheid
VEKA is ’s werelds grootste producent van kunststof profielen voor ramen en deuren. Het Duitse familiebedrijf heeft meer dan vijfentwintig dochtermaatschappijen op drie continenten. VEKA heeft deze vooraanstaande positie bereikt door de wensen van klanten consequent centraal te stellen.

Lees verder..

Bouwen aan duurzame relaties
Voor VEKA is ‘partner’ een breed begrip. Het omvat ieder die werkt met bouwelementen waarvan VEKA profielen deel uitmaken: kozijnfabrikanten, architecten en opdrachtgevers. Door partners kwaliteit, vertrouwen en zekerheid te bieden, legt VEKA de basis voor langjarige en duurzame samenwerkingsrelaties. VEKA speelt daarbij steeds in op lokale marktbehoeften.

Cradle-to-cradle
Verantwoord omgaan met energie en grondstoffen is stevig verankerd in de bedrijfsvoering. Alle VEKA profielsystemen worden uitsluitend vervaardigd van hoogwaardige, recyclebare materialen. VEKA heeft hiervoor sinds 1993 een gesloten recyclingkringloop (cradle-to-cradle) ingericht. In de moderne recyclingfabriek van VEKA Umwelttechnik worden oude kunststof kozijnen verwerkt tot hoogwaardig granulaat dat de grondstof vormt voor nieuwe kunststof kozijnprofielen.

Energieneutraal bouwen
VEKA ontwikkelt kunststof profielsystemen die geschikt zijn voor energieneutraal bouwen. Voor de Nederlandse markt is dat bijvoorbeeld de profielserie SOFTLINE 82. Met deze profielsystemen worden hoge isolatiewaarden bereikt. SOFTLINE 82 is een dikwandig profiel en voldoet – zoals alle profielsystemen van VEKA – aan de hoogste kwaliteitseis: EN-klasse A. Juist in de Nederlandse markt met grote ramen en deuren is het belangrijk om vast te houden aan sterke dikwandige profielen.

« Naar het overzicht

Terug naar boven