Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Rockpanel


Rockpanel is onderdeel van ROCKWOOL B.V. en produceert duurzaam plaatmateriaal op basis van het natuurlijk gesteente basalt. De duurzaamheid en voordelen van steen én hout zijn bij Rockpanel in één product verenigd. De producten passen moeiteloos binnen duurzame en brandveilige bouwprojecten.

Lees verder..

De producten worden al vele jaren in verschillende landen met succes toegepast voor de afwerking van gevels en detailleringen rondom het dak. Meestal in geventileerde constructies, waarbij de producten bijdragen aan een gezond binnenklimaat. Door de unieke samenstelling van het materiaal zijn de meeste producten bovendien dampopen en kunnen in specifieke gevallen zelfs ongeventileerd worden toegepast. Ideaal voor bijvoorbeeld renovaties rondom het dak.

BRE Global A+/A gecertificeerd

Rockpanel heeft de ecologische prestatie van haar producten laten beoordelen door het gezaghebbende BRE Global, onderdeel van het Building Research Establishment (BRE), een Brits onderzoekscentrum dat wereldwijd gerespecteerd wordt omwille van zijn onafhankelijke, deskundige audits.

Op basis van een Life Cycle Assessment (LCA) kende BRE Global Rockpanel een Environmental Product Declaration (EPD) toe. Bovendien werden de producten erkend als een van de beste in haar soort met A+ en A ratings voor diverse constructies.

Lees meer op www.rockpanel.nl/certificaten.

A2 gevelplaat voor hoogbouw en hoogrisicogebouwen

Bij hoogbouw en hoogrisicogebouwen zoals ziekenhuizen en scholen, is het belangrijk om strenge brandveiligheidseisen toe te passen. De speciaal ontworpen Rockpanel A2 (FS-Xtra) gevelpanelen vallen in Europese brandklasse A2-s1,d0 indien met blindklinknagels bevestigd op een metalen regelwerk.

« Naar het overzicht

Terug naar boven