Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Remmers BV


Remmers, úw partner in duurzaam bouwen

Lees verder..

Duurzaam bouwen, duurzaam ondernemen is geen trend, maar een onomkeerbare beweging. Voor Remmers is het dan ook niet de vraag of we duurzaam moeten ondernemen, maar hoe we dit gaan invullen en in welk tempo.

Of het nu gaat om architectenbureaus, ingenieursbureaus, bouwkundig adviesbureaus, bouwbedrijven, installateurs, schildersbedrijven of onderhoudsbedrijven: we zien het ene na het andere initiatief om nóg duurzamer te bouwen. Producenten van bouwstoffen en technische installaties ondersteunen ze hierbij. Als topleverancier van producten voor bouw- en houtbescherming, naast kunstharsvloersystemen, wil Remmers zijn partij meeblazen bij het verduurzamen van de bouwbranche.

Bouwbeschermingsproducten van Remmers worden onder meer toegepast bij de afdichting van kelders en fundamenten, de bescherming van gevels, de restauratie van monumenten, de isolatie van binnengevels, de afwerking van wanden en de reparatie en conservering van beton. Voor houtbescherming heeft Remmers een compleet programma op het gebied van dekkende verven, lakken en beitsen en industriële houtbeschermingsystemen. Onze kunstharsvloersystemen worden toegepast in industriële en logistieke gebouwen, kantoren, gebouwen voor cultuur, onderwijs en zorg en in parkeergarages.

Remmers draagt de facto bij aan duurzaamheid omdat we adviezen geven en producten leveren die ertoe leiden dat de levensduur van gebouwen wordt verlengd. In onze fabriek in Löningen vinden forse investeringen plaats om de producten te verduurzamen, net als de productieprocessen, de logistiek en de andere bedrijfsprocessen. Of het nu gaat om energiebesparende IQ Therm of de levensduurverlengende kunstharsvloersystemen, Remmers initieert en ondersteunt duurzaam bouwen.

Remmers maakt deel uit van het Duitse familiebedrijf Remmers Baustofftechnik GmbH, met vestigingen in veertig landen. Het adviseert en ondersteunt verschillende partijen in de bouw en levert meer dan 450 producten die worden toegepast in nieuwbouw, onderhoud, renovatie, reparatie en restauratie. Met 36 medewerkers, waarvan de helft in de buitendienst, bedient Remmers de Nederlandse markt.

Duurzaam bouwen is een kwestie van doen en volhouden. Blijven werken en ontwikkelen. Een recent voorbeeld van innovatie is het concept dat Remmers in combinatie met Pieters Bouwtechniek en Thor Helical heeft ontwikkeld om woningen in Groningen aardbevingsbestendig te maken. Hiermee won de combinatie een award in de prijsvraag waarmee de NAM bedrijven had uitgenodigd om met oplossingen te komen.

www.remmersbouwchemie.nl

« Naar het overzicht

Terug naar boven