Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Oxycom Fresh Air BV


THINK FRESH!

  • Kaagstraat 31
  • 8102 GZ Raalte
  • 0031-572-349400

Oxycom begrijpt onze behoefte aan frisse en koele lucht. Daarom brengen we het naar de omgeving waarin we leven, ontspannen en werken. Ons doel is om door alle seizoenen heen een natuurlijk, fris en gezond binnenklimaat te creëren om je beter te laten voelen en beter te laten presteren.

Door middel van water, een van de krachtigste koudemiddelen in de natuur (R718), koelen we de lucht op een duurzame manier. Als water verdampt met een snelheid van 1 L/h creëert het 695 W aan koelvermogen waar conventionele airconditioningsystemen wel 250-300 W aan elektrisch vermogen vereisen om hetzelfde te bereiken. Oxycom heeft twee hoofdcomponenten ontwikkeld om het adiabatische koelproces te optimaliseren: Oxycell® en Oxyvap®. Die zijn de basis van onze eindgebruikersoplossingen: IntrCooll en PreCooll.

IntrCooll is het apparaat dat voor schone en comfortabele binnenlucht in grote gebouwen zorgt. Het systeem kan grote hoeveelheden lucht koelen, verwarmen (IntrCooll 4Seasons), verversen en filteren, met 90 procent energiebesparing, lage toevoertemperaturen en buitengewoon lage bedrijfskosten.

PreCooll is het apparaat dat een koel microklimaat voor een industrieel koelsysteem creëert.  Adiabatische koeling van de omgevingslucht voordat die het systeem binnenstroomt is de snelste wijze om tot 40 procent minder energie te verbruiken. Het systeem zorgt ook voor een langere levensduur van de apparatuur en voor lagere onderhoudskosten.

IntrCooll en PreCooll zijn beide hygiënische producten, dankzij het Duitse VDI 6022-hygiënecertificaat voor de Oxyvap®.

Onze producten helpen onze klanten wereldwijd om de optimale binnentemperatuur, -vochtigheid en -luchtkwaliteit te creëren. Dit alles met een zeer laag energieverbruik en het gebruik van circulaire technologie.

« Naar het overzicht

Terug naar boven