Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Oxycom


Oxycom levert duurzame klimaatoplossingen van wereldklasse, geïnspireerd door de natuur, voor een gezond en koel binnenklimaat. We hebben onze zeer innovatieve 'natuurlijke koelsystemen' ontworpen met één doel: het verminderen van de wereldwijde ecologische voetafdruk die nodig is voor het koelen, ventileren en verwarmen van gebouwen. Onze innovatieve nieuwe tweetraps adiabatische koelsystemen verminderen de CO2-uitstoot en het energieverbruik tot 90% in vergelijking tot traditionele airconditioning.

  • Kaagstraat 31
  • 8102 GZ Raalte
  • 0031-572-349400

Onze innovatieve adiabatische koelsystemen gebruiken water, het krachtigste koudemiddel ter wereld, om de lucht te koelen. Dit betekent dat 95% van de koelcapaciteit wordt geleverd door het natuurlijke proces van waterverdamping. Hierdoor verbruiken onze IntrCooll-systemen tot 90% minder energie in vergelijking tot conventionele airconditioningsinstallaties. Daarnaast leveren ze gratis ventilatie met 100% schone, frisse en gefilterde buitenlucht voor een beter comfort en welzijn. Optimale ventilatie draagt bij aan het terugdringen van de verspreiding van ziekteverwekkers in gebouwen via aerosolen.

Een andere toepassing waarin dit enorme koelvermogen van verdampend water optimaal tot zijn recht komt is de PreCooll. Door de oplopende temperaturen is het koelvermogen van bestaande koelsystemen opeens onvoldoende, hetgeen leidt tot storingen en verlies van kostbare levensmiddelen. De PreCooll wordt voor bestaande condensors geplaatst en koelt in Nederland de lucht tot wel 16°C voor, in warmere regio’s kan dit oplopen tot 25°C. Het energieverbruik wordt tot 40% gereduceerd en het koelvermogen kan met 20% oplopen. Samen met de installateurs van de supermarktketens worden de PreCooll-systemen geïnstalleerd voor de bestaande koelsystemen van supermarkten. Daarnaast worden deze systemen onder andere op datacenters geplaatst die veel energie verbruiken, om zo het torenhoge energieverbruik terug te dringen.

Met onze duurzame klimaatoplossingen willen we afstappen van de traditionele airconditioners. Deze laatste dragen aanzienlijk bij aan de stijging van de wereldwijde temperatuur door het verbranden van fossiele brandstoffen en het afbreken van de ozonlaag door het lekken van HFK-koudemiddelen. Onze producten helpen onze klanten wereldwijd om de optimale binnentemperatuur, -vochtigheid en luchtkwaliteit te creëren. De nieuwe koeltechnologieën die Oxycom heeft ontwikkeld behoren tot de meest milieuvriendelijke koeltechnieken ter wereld. Onze technologie gebruikt alleen water als koudemiddel en weinig elektriciteit, wat resulteert in een zeer lage CO2-voetafdruk.

« Naar het overzicht

Terug naar boven