Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

OVG Projectontwikkeling BV


OVG is in 1997 door Coen van Oostrom opgericht. In tegenstelling tot de meer gevestigde ontwikkelaars start OVG bij haar ontwikkeling vanuit een klantperspectief in plaats van vanuit de locatie te denken. Dankzij deze strategie is OVG uitgegroeid tot een succesvolle en vooruitstrevende projectontwikkelaar. De expertise van de organisatie ligt op het vlak van commercieel vastgoed, retail en gebiedsontwikkeling.

Lees verder..

OVG neemt haar verantwoordelijkheid richting de maatschappij en de volgende generaties serieus; de opwarming van de aarde is geen abstract risico – het is een reële bedreiging. Als projectontwikkelaar verkeert OVG in een positie die van grote invloed is op de toestand van de natuurlijke omgeving. Gebouwen hebben tenslotte een lange levensduur. Bovendien wordt het energieverbruik in een gebouw al tijdens het ontwerp bepaald.

Er zijn drie duidelijke trends te herkennen waardoor OVG bewust heeft gekozen voor het inzetten van een nieuwe bedrijfsvoering richting duurzame ontwikkeling:

  • Milieu: Het milieu is drastisch aan het veranderen en vraagt om een drastisch andere aanpak
  • Sociaal-cultureel: Mensen willen wonen, werken en recreëren in een prettige omgeving waarin natuur een belangrijke rol speelt
  • Financieel-economisch: Gebouwen met een duurzaam profiel zullen een langere economische bestendigheid hebben. Bedrijven en beleggers vragen nu al om duurzame gebouwen.

« Naar het overzicht

Terug naar boven