Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Nuon


Nuon is een energieonderneming met 5.800 FTE’s die ongeveer 2,3 miljoen consumenten, bedrijven en (publieke) organisaties bedient in Nederland. Nuon produceert en levert gas, elektriciteit, warmte en koude en biedt haar klanten een breed scala van energiebesparende producten en diensten aan.

  • Postbus 41920
  • 1009 DC Amsterdam

Nuon streeft naar een betrouwbare, betaalbare en schone energievoorziening en wil zich onderscheiden als duurzame onderneming. Een belangrijk uitgangspunt vormt het realiseren van evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, aandeelhouders, het milieu en de maatschappij als geheel.

Nuon is sinds 1 juli 2009 onderdeel van de Vattenfall Groep en vormt de Business Group Benelux van Vattenfall. De activiteiten op het gebied van windenergie en handel zijn echter organisatorisch geïntegreerd in respectievelijk Business Group Pan Europe en business unit Trading, beide onderdeel van de Vattenfall Groep. Deze structuur is per 1 januari 2011 echter gewijzigd als gevolg van de nieuwe strategische koers die Vattenfall heeft aangekondigd.

De moedermaatschappij van Nuon is Vattenfall AB. Vattenfall, dat 100% eigendom van de Zweedse staat is, is een van de grootste elektriciteitsproducenten en de grootste warmteproducent van Europa. In 2010 was de onderneming actief in Zweden, Denemarken, Finland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Polen en Nederland. In september 2010 bestempelde Vattenfall Zweden, Duitsland en Nederland tot de kernlanden van de nieuwe strategie.

« Naar het overzicht

Terug naar boven