Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

KNX Nederland


KNX voor toekomstvaste installaties

KNX is de wereldwijd erkende standaard voor woning- en gebouwautomatisering. KNX is een communicatieprotocol dat de installatiewereld gebruikt om installaties en apparaten te automatiseren en te koppelen. De componenten en systemen van wereldwijd meer dan 300 fabrikanten zijn compatibel met KNX en kunnen dus onderling worden gekoppeld.

Veelzijdig
Het communicatieprotocol KNX kan volgens verschillende technieken worden doorgegeven: bekabeld, via internet, draadloos of een combinatie van deze technieken. KNX is internationaal erkend en gecertificeerd volgens ISO/IEC 14543-3 en EN 50090. Dit betekent dat opdrachtgevers en adviseurs in bestekken en aanbestedingen uitsluitend hoeven te verwijzen naar internationale normen, zonder merk voor te schrijven. Onafhankelijkheid is gewaarborgd.

KNX in Nederland
KNX wordt in Nederland actief ondersteund en gepromoot door een snel groeiend aantal fabrikanten, importeurs, groothandelaren, installateurs en system integratoren. Deze bedrijven profileren zich via het KNX-netwerk in Nederland. Vakbekwame installateurs, system integrators of adviseurs, maar ook toeleveranciers die met KNX werken, kunnen zich bij dit KNX-netwerk aansluiten. Binnen het netwerk staat kennisuitwisseling tussen de leden centraal. Algemene informatie over de internationale standaard is te lezen op www.knx.nl. Meer informatie over het KNX-netwerk in Nederland vindt u op www.knx-professionals.nl.

  • Postbus 4202
  • 3130 KE Vlaardingen
  • 010 - 233 17 30

« Naar het overzicht

Terug naar boven