Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Gemeente Haarlemmermeer


Haarlemmermeer ligt centraal in de Randstad, tussen Amsterdam en Den Haag. Met de luchthaven Schiphol, 54 bedrijventerreinen, 17 kantorenlocaties, een veelzijdig woonaanbod, goede bereikbaarheid en veel groen is het een dynamische gemeente. Wonen, werken en recreëren zijn goed met elkaar in balans voor de ruim 145.000 inwoners. Ontdek Haarlemmermeer!

Lees verder..

Als gemeente doen we al veel binnen Haarlemmermeer. Zo hebben we ons lokale energiebedrijf Tegenstroom, biedt NMCX Centrum voor Duurzaamheid praktische tips en hulpmiddelen om te verduurzamen, belonen we de beste duurzame ideeën via het Groenste Idee van Haarlemmermeer, helpt Enginn innovaties te versnellen en krijgen ondernemers financiering via MeerMaker.

Om Haarlemmermeer helemaal duurzaam en circulair te krijgen hebben we grote ambities. Binnen de gemeente heeft het Programma Duurzaam doelen gesteld voor vier kritieke thema’s. Deze worden praktisch vormgegeven in verschillende projecten. De thema’s zijn:
 

Wilt u weten hoe duurzaam de gemeente nu is? In 2016 nam de CO2- uitstoot in Haarlemmermeer opnieuw af! En dat terwijl het aantal bedrijven en huishoudens is toegenomen. De jaarlijkse monitor geeft hiervan een goed beeld. 
 

« Naar het overzicht

Terug naar boven