Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Flexipol Composites BV


Flexipol Composites BV, Denkbaar wordt maakbaar.

Lees verder..

De “roots” van Flexipol Composites BV gaan al ver terug, meer dan 30 jaar. Toen al werd geëxperimenteerd met Polyester lichtstraten, deurluifels en andere kleine bouwproducten voor de woning- en utiliteitsbouw.

Al vanaf het begin is steeds gewerkt om de duurzaamheid, de voordelen en uitbereide toepassingsmogelijkheden van composieten beter onder de aandacht te brengen bij ontwikkelaars, architecten en opdracht gevers. En dat is gelukt. Investeren in kennis van composieten heeft er toe bijgedragen dat mooie projecten zoals Stadskantoor Utrecht, het Hilton hotel op Schiphol, De nieuwbouw SoZaWe in Groningen en vele andere mooie gevelprojecten door het team van Flexipol (voorheen Polux BV) konden worden ontwikkeld, geëngineerd en geproduceerd.

De kennis heeft zich binnen Flexipol alleen maar verder uitgebreid wat er toe heeft geleid dat er nu meer technologische hoogwaardige producten en technieken aan het basis pakket bouwproducten zijn  toegevoegd.

Zo maakt Flexipol onder andere de composiet onderdelen voor onderwater turbines voor Tocardo en is de ontwikkeling van een zeer eenvoudige composiet voetganger/fiets brug geslaagd en in uitvoering.

Duurzaamheid en C2C is daarbij het uitgangspunt. Met Extreme Ecosolutions is een partnerschap aangegaan om composiet afval ( productie afval en end of life products) terug te kunnen brengen tot een virgin materiaal wat voor nieuwe productie ingezet kan worden. De techniek is bewezen, nu komt het aan op uitvoering.

Dus of het nu gaat om een dakgoot, een gevel of complexe aardbevingsbestendige composiet constructie, bij Flexipol Composites bent u altijd aan het juiste adres.

U kunt ons bereiken op 0228 359560 of per mail: info@flexipol.nl

« Naar het overzicht

Terug naar boven