Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Fedet


Fedet (Federatie Elektrotechniek) is dé belangenbehartiger van en voor ondernemers in de elektrotechnische sector. Zij belichaamt als branche de “E” binnen de FME. Fedet bundelt de belangen en inzichten van haar leden, actief in de Industrie, Bouw en Infra & Energie.

  • Postbus 190
  • 2700 AD Zoetermeer
  • 088 - 400 84 16

Fedet heeft als leden bedrijven en zelfstandige brancheverenigingen die in Nederland actief zijn in de elektro-technische en werkbouwkundige sector. Fedet is dankzij de betrokkenheid en inbreng van haar leden gesprekspartner voor de politiek en beleidsmakers. Ons beleid wordt bepaald op basis van input van onze leden die daarna gebundeld en vertaald wordt naar eenduidige boodschappen. Spreekt u met Fedet, dan spreekt u dus met de sector. 

Fedet heeft circa 175 leden, waarbij in totaal 24.000 mensen in dienst zijn. Gezamenlijk behaalden zij in 2016 een omzet van 8,8 miljard euro. Onze branche is dus van significant economisch en sociaal belang voor Nederland. Onze leden variëren van kleine spelers en MKB-bedrijven, tot grote multinationals. In 2016 is er voor ongeveer 1,5 miljard euro aan producten geëxporteerd, geproduceerd door leden van Fedet. 52% van de export ging naar landen binnen Europa.

« Naar het overzicht

Terug naar boven