Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Dutch Green Building Council


De Dutch Green Building Council (DGBC) is een onafhankelijke non-profit organisatie die streeft naar blijvende verduurzaming van de bebouwde omgeving in Nederland. Daartoe ontwikkelt de organisatie keurmerken voor een onafhankelijke beoordeling van gebouwen (zowel nieuw als bestaand) en gebieden op het gebied van duurzaamheid.

Lees verder..

Sinds september 2009 is het eerste van deze keurmerken, BREEAM-NL Nieuwbouw, operationeel en worden beoordelingen van nieuw te bouwen utiliteitsgebouwen, woningen en appartementen uitgevoerd. In de loop van 2010 volgt een beoordelingssysteem voor bestaande gebouwen en begin 2011 een systeem voor (her)ontwikkelingsgebieden.

De Dutch Green Building Council ontstond in 2008 als een door de vastgoed- en bouwbranche geïnspireerd initiatief vanwege de toenemende vraag naar toetsing van duurzame ontwikkeling in het vakgebied.

De DGBC opereert zonder winstoogmerk en is géén (semi-) overheidsorganisatie. De stichting wordt financieel ondersteund met de bijdragen van de DGBC-participanten: bedrijven en organisaties uit de branche die duurzaamheid als hoge prioriteit zien.

« Naar het overzicht

Terug naar boven