Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Draka Kabel B.V.


Draka ontwikkelt, produceert en levert innovatieve duurzame kabeloplossingen voor laagspanningsinstallaties, industriële toepassingen, datanetwerken en telecominfrastructuur zoals Fiber-to-the-Home. Draka is een betrouwbare partner voor adviseurs en installateurs in de elektrotechnische branche.

Of het nu gaat om draad, kabel of totaaloplossingen: de producten van Draka onderscheiden zich door de allerhoogste kwaliteit met betrekking tot verwerkbaarheid, flexibiliteit, stripbaarheid en intrekbaarheid. Door te werken met Draka heeft de installateur steeds de beste materialen tot zijn beschikking. Zo wordt hij minimaal belast en kan hij zijn energie richten op het installeren.

Het merk Draka is in 1910 opgericht als de N.V. Hollandsche Draad- en Kabelfabriek. Drie jaar later startte de Nederlandse Kabel Fabriek (NKF) in Delft. NKF werd later overgenomen door Pirelli Cavi – voorganger van Prysmian. Sinds 2011 zijn Draka en Prysmian samengekomen in het grootste kabel producerende bedrijf ter wereld: Prysmian Group.

Lees verder..

Prysmian Group - genoteerd aan de Milan Stock Exchange en Blue Chip index – is marktleider op het gebied van hightech-kabels en systemen voor energie en telecommunicatie, met een totale omzet van circa € 7,36 miljard (2015). Prysmian Group is wereldwijd actief met dochterondernemingen in 50 landen met 19.000 medewerkers in totaal 91 fabrieken en wereldwijd 17 R&D-centra. In Nederland heeft Prysmian Group 5 vestigingen in Emmen, Nieuw-Bergen, Delfzijl, Eindhoven en haar Benelux hoofdkantoor in Delft.
 
A brand of the Prysmian Group
Prysmian Group heeft twee sterke merken: Draka en Prysmian. Beide merken zijn actief in de Benelux markt. Het merk Draka is actief in de laagspannings- en telecom markt, “Prysmian” kabels worden toegepast in hoogspannings en energie distributienetwerken. Prysmian Group in de Benelux is actief in de energiesector en telecom sector en levert zo kabels, systemen en diensten alle sectoren.
Bedrijfsinformatie
Draka Kabel B.V.
Schieweg 9, 2627 AN Delft
Postbus 495, 2600 AL Delft
Telefoon: +31 (0)88 808 4444
BTW nummer : NL 002179726 B01
KvK registratie: 33003790 
 

« Naar het overzicht

Terug naar boven