Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Colt International


Colt International, een internationale onderneming, al meer dan 80 jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en installatie van gebouwgerelateerde systemen die zorgen voor een werk- en leefomgeving waarin luchtkwaliteit, daglicht, veiligheid en comfort gewaarborgd zijn. Voor zowel de utiliteitsbouw als de industrie is Colt een kenniscentrum.

Werken vanuit een visie
Colt kiest er voor verantwoord om te gaan met energie. Colt ontwikkelt continu nieuwe duurzame systemen, zoals systemen die gebruik maken van zonne-energie of klimaatsystemen op basis van warmtepomptechniek, adiabatische koeling voor de industrie, warmte-opslag etc. Waar mogelijk worden de systemen multifunctioneel (voor daglicht, klimaat en brandveiligheid) toegepast.

Lees verder..


Met de natuur als voorbeeld ontwikkelde Colt het Ecovision concept. Hierin worden technieken die het binnenklimaat beïnvloeden op elkaar afgestemd. Zowel aan de buitenkant (de schil) als de binnenkant (de installatie). Waarbij altijd de mens centraal staat in het gebouw. De gebruikte systemen zoals glasconstructies, buitenzonwering, en klimaattechniek behalen in samenhang een maximale score in o.a. energielabel, Breeam, Greencalc, GPR, EPA-U, LEED. Colt maakt gebruik van CFD techniek en kan zo een garantie op de werking leveren. Het Colt Ecovision concept is zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie en revitalisatie van gebouwen.

« Naar het overzicht

Terug naar boven