Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

ASSA ABLOY Entrance Systems Nederland


Over ASSA ABLOY Entrance Systems

Lees verder..

Als fabrikant en toeleverancier bieden wij een compleet pakket aan automatische toegangsoplossingen van onze productmerken Besam, Crawford, Albany en Megadoor. Onder automatische toegangsoplossingen verstaan wij: automatische deuren, industriedeuren, snelroldeuren, hangardeuren en laad- en lossystemen. Naast het leveren van nieuwe installaties, leveren wij ook service, onderhoud en modernisering aan alle soorten en merken installaties.

Duurzaamheid als onderdeel van onze dagelijkse werkzaamheden

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel binnen de ASSA ABLOY Groep en geïntegreerd door de hele waardeketen. Zo worden er verschillende maatregelen getroffen om bijvoorbeeld de CO2 uitstoot te reduceren en onze fabrieken zo duurzaam mogelijk te maken.

In 2007 werd er voor het eerst een plan opgesteld met onze duurzaamheidsdoelstellingen voor de komende drie jaar. Dit bleek zoveel vruchten af te werpen dat het panel besloot de plannen met vijf jaar uit te breiden. In 2011 is besloten om ieder jaar een duurzaamheidsrapport uit te brengen. Klik hier voor de laatste versie van ons duurzaamheidsrapport.

Automatische toegangsoplossingen duurzaam?

Een automatische toegangsoplossing lijkt op het eerste gezicht niet energiezuinig, ze gebruiken natuurlijk elektriciteit. Toch kan een automatische toegangsoplossing bijdragen aan de duurzaamheid van een gebouw, omdat de deuren alleen open gaan wanneer ze ook daadwerkelijk gebruikt worden en daarna direct sluiten. Ook kunnen ze worden uitgerust met verschillende energiebesparende opties, wat geldt voor alle installaties, zowel bestaande als nieuwe.  

Automatische deuren en energiebesparing

Dat automatische deuren een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het energieverbruik van een winkel is aangetoond in een onderzoek in opdracht van Senternovem. Bij een In 2009 is er bij de DA drogisterij in Amsterdam een automatische schuifdeur in combinatie met een luchtgordijn vervangen voor een handmatige, geopende deur. Het onderzoek heeft aangetoond dat er na de plaatsing maar liefst 43% energie bespaard werd! Wilt u meer weten over deze oplossing? Klik dan hier

Milieuproductverklaringen

Een automatische toegangsoplossing kan een flinke bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelstellingen van een gebouw. Daarom voorzien wij al onze producten van Environmental Product Declarations (EPD), ook wel milieuproductverklaring. Een EPDrapporteert de milieu-impact van een product of dienst op basis van een LevensCyclusAnalyse (LCA).

« Naar het overzicht

Terug naar boven