Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Connect Update


 • Wakker worden met… Marco MiddagWakker worden met… Marco Middag

  Wakker worden met… Marco Middag

  Wilo is een toonaangevende fabrikant van pompen en pompinstallaties voor verwarming, koeling, airconditioning, afvalwaterbehandeling en vuilwaterafvoer. De Nederlandse vestiging van Wilo in Westzaan loopt voorop met de ontwikkeling van een Revit-plugin voor Building Information Modelling (BIM). Directeur van Wilo Nederland Marco Middag geeft toelichting op deze primeur. 

  Lees verder..
 • Wakker worden met… Richard GeraertsWakker worden met… Richard Geraerts

  Wakker worden met… Richard Geraerts

  Het wordt tijd dat er in Nederland een frisse wind gaat waaien als het gaat om goed ventileren, volgens Richard Geraerts, verkoopleider Nederland voor Duco Ventilation & Sun Control. “Het Nederlandse Bouwbesluit is een papieren tijger, want in de installatiepraktijk gaat nog zo veel mis. Kijk ook naar scholen: enkele jaren terug was veel commotie over de slechte kwaliteit van het binnenklimaat. Is dat al vooruitgegaan? Er valt nog veel te winnen, zo veel is duidelijk.” 

  Lees verder..
 • Wakker worden met... Wim KosterWakker worden met... Wim Koster

  Wakker worden met... Wim Koster

  Na een zomerstop gaan we dit najaar verder met onze onlinerubriek ‘Wakker worden met…' Iedere woensdagochtend een interview met een topman of -vrouw uit de bouw en vastgoed. Vandaag vindt de aftrap plaats met Wim Koster van Kone.

  Lees verder..
 • Duurzaam Gebouwd-partners adviseren tijdens fabrieksbezoekDuurzaam Gebouwd-partners adviseren tijdens fabrieksbezoek

  Duurzaam Gebouwd-partners adviseren tijdens fabrieksbezoek

  Op donderdag 26 juni jongstleden vond een exclusieve Advisory Board-bijeenkomst plaats in het Belgische Duffel. Partners van Duurzaam Gebouwd brachten een bezoek aan de fabriek van Reynaers Aluminium en gaven hun visie op de toekomst van Duurzaam Gebouwd.

  Lees verder..
 • Wakker worden met... Monique de Vos-FaayWakker worden met... Monique de Vos-Faay

  Wakker worden met... Monique de Vos-Faay

  In deze 13e editie van onze onlinerubriek 'Wakker worden met...' gaan we de zomer in met Monique de Vos-Faay, commercieel directeur van Faay. Vanaf volgende week houden we hiermee een zomerstop.

  Lees verder..
 • Wakker worden met… Rien WisseWakker worden met… Rien Wisse

  Wakker worden met… Rien Wisse

  Groothandel en producent BUVA is van veel markten thuis. Groot in hang- en sluitwerk, maar ook actief met dochterondernemingen als BUVA Shop (online portal), BUVA Composites (met name glasvezelversterkte onderdorpels) en Rivusol (zonneboilers). Alles heeft volgens algemeen directeur Rien Wisse te maken met een beter en energiezuinig binnenklimaat. Daarbij zullen volgens hem voor het verder verlagen van EPC-waarden de installaties in de woning de doorslag geven. 

  Lees verder..
 • Wakker worden met… Bas AmbachtsheerWakker worden met… Bas Ambachtsheer

  Wakker worden met… Bas Ambachtsheer

  In de naam Verosol is de oprichtersnaam en het Spaanse woord voor ‘zon’ verwerkt. Cornelis Verolme vroeg zich in 1963 af hoe het in die wolkenkrabbers in New York koel bleef. De oplossing bleek de Nederlandse vinding van gemetalliseerd doek. Dat legde de basis voor het bedrijf dat naar eigen zeggen nog steeds de best reflecterende zonwering fabriceert. Topman Bas Ambachtsheer vertelt er graag over. 

  Lees verder..
 • Wakker worden met… Piet Jan HeijboerWakker worden met… Piet Jan Heijboer

  Wakker worden met… Piet Jan Heijboer

  TBI is een groep van bedrijven in de techniek, bouw en infra. Met het thema ‘Maak de toekomst’ geeft ze inhoud aan duurzaam ondernemerschap. Piet Jan Heijboer, lid van de RvB van TBI Holdings, gaat in op de wijze waarop duurzaam denken en doen gestalte krijgt binnen de TBI-groep. 

  Lees verder..
 • Wakker worden met… Felix de BeverWakker worden met… Felix de Bever

  Wakker worden met… Felix de Bever

  Vroeger heette het bedrijf Omnicol Afbouwchemie, maar het woord ‘chemie’ is er bewust afgehaald. Nu is Omnicol, zoals het zelf zegt, ‘groen tot in de vezels’. Een vrolijke illustratie op de website van de onderneming maakt dit zichtbaar. Duurzaamheid gaat volgens algemeen directeur Felix de Bever echter beslist verder dan een plaatje. 

  Lees verder..
 • Wakker worden met... Arthur van SchaykWakker worden met... Arthur van Schayk

  Wakker worden met... Arthur van Schayk

  Remeha, onderdeel van de internationale groep BDR Thermea, timmert aan de weg. Niet alleen door straks ultimaty factory te zijn volgens de principes van LEAN, maar ook met innovatieve ketels. Zo is er de eVita HR-e met een speciaal ontwikkelde stirlingmotor die elektriciteit opwekt. De markt is er voor dit prachtproduct, maar niet alles zat mee bij de introductie, aldus algemeen directeur Arthur van Schayk.

  Lees verder..
 • Wakker worden met… Olaf van PanhuysWakker worden met… Olaf van Panhuys

  Wakker worden met… Olaf van Panhuys

  In 2013 tekende test- en certificatie-instituut voor de bouwsector SKG een fusieovereenkomst met IKOB-BKB, eveneens actief op het gebied van certificering in de bouw. Door complementaire diensten in samenhang aan te bieden zet men in op een steviger marktpositie, aldus directeur Olaf van Panhuys.

  Lees verder..
 • Wakker worden met... Roland SleutjesWakker worden met... Roland Sleutjes

  Wakker worden met... Roland Sleutjes

  Wédéflex is een bedrijf met passie. Dat gaat verder dan het product. Het bewijst zich volgens algemeen directeur Roland Sleutjes ook in de samenwerking met de vakkundige dealers en de inzet door het team achter de producten. Duurzaamheid is een kernwaarde en recyclen ook.

  Lees verder..
 • Wakker worden met... Paul JansenWakker worden met... Paul Jansen

  Wakker worden met... Paul Jansen

  Profielenfabrikant Deceuninck zet resoluut in op innovaties. En op volledige recycling. Deze wereldspeler in kunststof en composietprofielen denkt en handelt vanuit een bedrijfsmissie die inhoudt dat bouwen aan een duurzamer (t)huis’ niet alleen betrekking heeft op de eindgebruiker, maar ook op andere stakeholders, zoals woningbouwcorporaties, projectontwikkelaars, distributeurs, architecten en – niet in de laatste plaats – vakmensen die met de Deceuninck-producten werken. Paul Jansen, commercieel directeur Nederland, vertelt over deze missie en zijn verbazing over de uitspraken van een minister.

  Lees verder..
 • Wakker worden met... Rob van GroningenWakker worden met... Rob van Groningen

  Wakker worden met... Rob van Groningen

  Wie kent Knauf niet van Rotband®, gipspleister voor prachtig pleisterwerk. Rob van Groningen, algemeen directeur van Knauf BV maakt duidelijk dat aandacht voor mens en milieu diep geworteld is in het bedrijf. Wisten wij dat de meeste gips in Nederland gebaseerd is op een restproduct van kolengestookte energiecentrales?

  Lees verder..
 • Wakker worden met… Gabriël SpruijtWakker worden met… Gabriël Spruijt

  Wakker worden met… Gabriël Spruijt

  Dyka Kunststof Leidingsystemen zet in op duurzaamheid. En niet zo’n klein beetje ook. Algemeen directeur Gabriël Spruijt legt uit hoe belangrijk het is de markt te verduurzamen en niet duurzaamheid te vermarkten. Daarbij is zijn wens dat duurzame inspanningen van Dyka ook objectief worden gehonoreerd.

  Lees verder..

Logo Burgerhout B.V.
Logo Den Braven
Logo Strikolith B.V.
Logo FACÉDO
Logo Brink Climate Systems
Logo FAKRO Nederland
Logo Recticel
Logo Flexipol Composites BV
Logo Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT)
Logo ROCKWOOL B.V.
Logo Rexel Nederland B.V.
Logo Xylem Water Solutions Netherlands B.V.
Logo ATAG Verwarming Nederland
Logo BAM Bouw en Techniek
Logo DWA
Logo Active House
Logo Building Holland
Logo LIAG architecten en bouwadviseurs
Logo Gas Transport Services B.V.
Logo Enexis B.V.
Logo Isover Saint-Gobain
Logo Mitsubishi Elevator Europe B.V.
Logo IMd Raadgevende Ingenieurs
Logo Forehand
Logo De Groot & Visser bv
Logo WAGO Nederland B.V.
Logo AEG
Logo LG Electronics
Logo Sika Nederland
Logo Intercool Technics B.V.
Terug naar boven