Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Klemko Techniek nieuwe partner van Duurzaam Gebouwd


Klemko Techniek nieuwe partner van Duurzaam Gebouwd

Klemko Techniek trad toe als nieuwe partner van Duurzaam Gebouwd. In een interview legt de organisatie uit hoe ze inzet op duurzaamheid en welke ontwikkelingen zij verwacht in de komende jaren.

Wat zijn de kernactiviteiten van uw bedrijf?

Klemko Techniek is producent van producten in de ledverlichting, lichtbesturingen, aansluittechniek en installatietechniek.

Op welke manier(en) zet uw organisatie in op duurzaamheid?

Wij geloven dat verduurzamen zo laagdrempelig mogelijk moet zijn voor alle betrokken partijen. Met onze ledverlichting zorgen wij bijvoorbeeld ervoor dat onze led-spotjes perfect het lichtbeeld van halogeenverlichting nabootsen. De eindgebruiker houdt het vertrouwde lichtbeeld met de extra lange levensduur en energiebesparing van led. Met het oog op installatiegemak maken we de spots snel aansluitbaar door middel van RJ-12 stekkers en overzichtelijke snelzoekkaarten om de juiste componenten voor de installatie te selecteren.

Het assortiment lichtbesturingen helpt om de verlichting alleen in te schakelen wanneer het nodig is. Ook hier is “laagdrempelig” het sleutelwoord. Zo hebben we een wand-inbouw bewegingsmelder ontwikkeld die bestaand schakelmateriaal makkelijk vervangt en led tweedraads kan schakelen. Hiervoor moet normaal een extra draad bijgetrokken worden.

Verder verpakken wij onze kabelkanalen in het assortiment installatietechniek in recyclebare folie zodat ze schoon blijven van fabricage tot installatie. Hierdoor wordt het aantal beschadigde kabelkanalen die worden weggegooid teruggedrongen. Ook bespaart het extra verpakkingsmateriaal bij groothandels.

Naast het produceren van duurzame producten geloven wij dat we als bedrijf de verantwoordelijkheid hebben om bij te dragen aan een duurzaam milieu. Jaarlijks betaalt Klemko de verwijderingsbijdrage voor verlichtingsproducten aan WeCycle, zodat WeCycle de mogelijkheid heeft om ingeleverde producten milieuvriendelijk te recyclen of te vernietigen. Klemko belast de bijdrage niet door aan zijn klanten.

Naar welke duurzame producten en / of diensten die u levert is de vraag vanuit de markt het grootst?

Vooral naar onze ledverlichting en lichtbesturingen.

Welk door u uitgevoerd project of welke door u geleverde dienst is het meest duurzaam en waarin komt dit het best tot uiting?

De vernieuwing van het Maagdenhuismuseum te Antwerpen. Bij dit project zorgt de ledverlichting niet alleen voor besparing op energie en onderhoud, maar ook voor het behoud van de kunst die er mee wordt uitgelicht.

Wat is de reden dat uw bedrijf partner is geworden van Duurzaam Gebouwd?

Wij zochten een partner waarmee we onze doelen op het gebied van duurzaamheid beter kunnen uitdragen. Daarnaast biedt het een platform voor bedrijven om samen kennis te delen en elkaar te helpen duurzamer te werken.

Welke ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid verwacht u de komende jaren?

De behoefte aan 'groen' wordt de standaard en geen USP meer. Het wordt vereist dat je als producent nadenkt over duurzaamheid in alle facetten van de bedrijfsvoering en dit door de hele keten toepast. Binnen ons segment betekent dit niet alleen maar steeds energiezuinigere ledverlichting, maar ook bijvoorbeeld gerecyclede of recyclebare verpakkingen en milieuvriendelijk transport. Aangezien ook de consument een focus op duurzaamheid gaat verwachten, trachten wij met onze producteneigenschappen de installateur hiervoor de juiste handvaten toe te reiken.

Foto: Maagdenhuismuseum te Antwerpen, door fotograaf Nico Brons 

  • E-mail

permalink


Logo Q CELLS
Logo Van der Heijden bouw en ontwikkeling
Logo EDGE Technologies
Logo Daikin Airconditioning Netherlands B.V.
Logo TSM
Logo Knauf BV
Logo DGMR
Logo Itho Daalderop
Logo Bosch Thermotechniek
Logo Nexteria B.V.
Logo LG Electronics
Logo Van der Sluis Technische Bedrijven
Logo Nederlandse Dakdekkers Associatie
Logo Derbigum Nederland BV
Logo Rijkswaterstaat
Logo BRControls
Logo Remmers BV
Logo Ambrava b.v.
Logo MAT25
Logo Celdex
Logo Burgerhout B.V.
Logo Intercool Technics B.V.
Logo Hogeschool van Arnhem Nijmegen
Logo VIAC B.V.
Logo SOPREMA B.V.
Logo Baril Coatings
Logo Delta Development Group
Logo Stafier Solar Systems B.V.
Logo Brink Climate Systems
Logo Brandveilig Bouwen Nederland
Terug naar boven