Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Roger Cox wint ABN Amro Duurzame 50


Roger Cox wint ABN Amro Duurzame 50

Advocaat Roger Cox heeft gisteravond de ABN Amro Duurzame 50 gewonnen. Tijdens het Green Tie Gala tijdens Building Holland ontving hij de trofee van juryvoorzitter Jan Willem van de Groep, die deze prijs vorig jaar won.

“In de top van de ABN Amro Duurzame 50 staan enkel mensen die zorgen voor systeemverandering”, liet Van de Groep weten. Cox won afgelopen jaar de Klimaatzaak, samen met de duurzaamheidsorganisatie Urgenda. “Iedereen moet en kan hieraan bijdragen. Ik ben een speler in het geheel, uiteindelijk moeten we het samen doen.”

Behalve een wisselbokaal ontving hij ook een cheque van € 5.000, die hij aan een goed doel naar keuze mag uitgeven.

Af van groene imago

Hiervoor had Van de Groep in zijn presentatie laten weten af te willen van zijn groene imago. “Groen wordt steeds meer een doekje voor het bloeden”, vond hij. “Maar niet alles wat duurzaam is, is goed. Daarom snap ik Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen niet, die de starre Nul-op-de-Meteridealist een bedreiging voor energiebesparing in de gebouwde omgeving vindt. We maken alles te duur, de grote en de kleine duurzaamheidsstappen.”

Daarom heeft hij ‘Challenge the Future’ opgericht, waarin studenten voor € 25.000 woonplek gaan creëren en betere spullen te maken voor minder geld. Later vandaag volgt een uitgebreider artikel hierover.

Jacqueline Cramer

Voor hem vroeg Anne-Marie Rakhorst extra aandacht voor oud-minister Jacqueline Cramer. “Voor mij is zij de winnaar, vanwege haar bescheidenheid en haar inzet om steden te verduurzamen. Ze combineert de verschillende verduurzamingsprojecten in een stad en grijpt hiervoor alle kansen aan.”

Volgens Rakhorst begint Cradle-to-Cradle pas nu. “Wat willen we? We willen gebouwen ontwikkelen, waarvan mensen houden. Pensioenfondsen hebben veel geld te besteden om in projecten te beleggen, maar vinden vooralsnog dat de duurzame projecten te klein zijn. Dat is dus een mooie opdracht aan ons om dit te veranderen.”

Foto: Van links naar rechts Jan Willem van de Groep, Roger Cox en dagvoorzitter Pernille La Lau.

  • E-mail

permalink


Logo FACÉDO
Logo Intercool Technics B.V.
Logo Alba Concepts
Logo Gemeente De Fryske Marren
Logo Autarco
Logo Kingspan Unidek
Logo Isover Saint-Gobain
Logo Strikolith B.V.
Logo Sto Isoned bv
Logo KONE B.V.
Logo Itho Daalderop
Logo abcnova
Logo C2N B.V.
Logo CBRE Global Investors
Logo Merosch BV
Logo Deerns
Logo Heijmans
Logo Schüco Nederland
Logo Draka Kabel B.V.
Logo PRO6 managers
Logo Imagine Engineering BV
Logo Vandersanden
Logo Mavotrans
Logo Mapei Nederland B.V.
Logo Simmons & Simmons
Logo Booosting Platform voor koplopers in bouwinnovatie
Logo Klimaat Beheer
Logo Dyson
Logo BAM Bouw en Techniek
Logo Dutch Housing Company
Terug naar boven