Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Roger Cox wint ABN Amro Duurzame 50


Roger Cox wint ABN Amro Duurzame 50

Advocaat Roger Cox heeft gisteravond de ABN Amro Duurzame 50 gewonnen. Tijdens het Green Tie Gala tijdens Building Holland ontving hij de trofee van juryvoorzitter Jan Willem van de Groep, die deze prijs vorig jaar won.

“In de top van de ABN Amro Duurzame 50 staan enkel mensen die zorgen voor systeemverandering”, liet Van de Groep weten. Cox won afgelopen jaar de Klimaatzaak, samen met de duurzaamheidsorganisatie Urgenda. “Iedereen moet en kan hieraan bijdragen. Ik ben een speler in het geheel, uiteindelijk moeten we het samen doen.”

Behalve een wisselbokaal ontving hij ook een cheque van € 5.000, die hij aan een goed doel naar keuze mag uitgeven.

Af van groene imago

Hiervoor had Van de Groep in zijn presentatie laten weten af te willen van zijn groene imago. “Groen wordt steeds meer een doekje voor het bloeden”, vond hij. “Maar niet alles wat duurzaam is, is goed. Daarom snap ik Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen niet, die de starre Nul-op-de-Meteridealist een bedreiging voor energiebesparing in de gebouwde omgeving vindt. We maken alles te duur, de grote en de kleine duurzaamheidsstappen.”

Daarom heeft hij ‘Challenge the Future’ opgericht, waarin studenten voor € 25.000 woonplek gaan creëren en betere spullen te maken voor minder geld. Later vandaag volgt een uitgebreider artikel hierover.

Jacqueline Cramer

Voor hem vroeg Anne-Marie Rakhorst extra aandacht voor oud-minister Jacqueline Cramer. “Voor mij is zij de winnaar, vanwege haar bescheidenheid en haar inzet om steden te verduurzamen. Ze combineert de verschillende verduurzamingsprojecten in een stad en grijpt hiervoor alle kansen aan.”

Volgens Rakhorst begint Cradle-to-Cradle pas nu. “Wat willen we? We willen gebouwen ontwikkelen, waarvan mensen houden. Pensioenfondsen hebben veel geld te besteden om in projecten te beleggen, maar vinden vooralsnog dat de duurzame projecten te klein zijn. Dat is dus een mooie opdracht aan ons om dit te veranderen.”

Foto: Van links naar rechts Jan Willem van de Groep, Roger Cox en dagvoorzitter Pernille La Lau.

  • E-mail

permalink


Logo HOMIJ Technische Installaties BV
Logo Anhydritec BV
Logo Remmers Bouwchemie BV
Logo Oskam Aannemersbedrijf
Logo Mapei Nederland B.V.
Logo Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT)
Logo Stichting Duurzame Scholen
Logo Real Concepts
Logo DUCO
Logo BUVA
Logo TU Delft
Logo Dutch Green Building Council
Logo VELUX Nederland BV
Logo Vasco Group nv
Logo Strikolith B.V.
Logo Recticel
Logo Alklima Klimaatapparatuur
Logo iBUILD
Logo FAKRO Nederland
Logo Sefaira UK Limited
Logo Unica
Logo Icopal BV
Logo Eversheds Sutherland
Logo Sika Nederland
Logo Sto Isoned bv
Logo LG Electronics
Logo Stichting PassiefBouwen.nl
Logo Ambrava b.v.
Logo DYKA BV
Logo FACÉDO BV
Terug naar boven