Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Nieuws DuurzaamGebouwd.nl


Iedereen in Nederland wil duurzaam bouwen, maar wat is de zin en de onzin hiervan? Duurzaam Gebouwd is de leidende expertblog voor en door experts op het gebied van duurzaam bouwen.

 • Nederland heeft nu twee WELL-testers in huis

  Nederland heeft nu twee WELL-testers in huis

  Met de certificering van Marjon van Harten en Coen van der Graaf heeft DGMR als eerste in Nederland twee WELL Performance Testing Agents in huis.

 • Consortium Nieuw Utrechts Peil innoveert voor unieke NoM-uitvraag

  Consortium Nieuw Utrechts Peil innoveert voor unieke NoM-uitvraag

  De succesvolle renovatie van de proefportiek Flatmettoekomst verdient meer aandacht. Dat bleek wel uit een sessie kennisdelen met de projectbetrokkenen van de vernieuwing. “We communiceren te weinig over projecten waar we eigenlijk als sector mee moeten pronken.”

 • Het meesterplan voor een Elfstedentocht in 2020: It Giet Oan!

  Het meesterplan voor een Elfstedentocht in 2020: It Giet Oan!

  Het is februari 2020, 4 graden boven 0. Weer een zachte wintermaand en geen ijs te zien in Nederland. Behalve in Fryslân, waar meer dan 100.000 mensen hun favoriete schaatsers aanmoedigen langs de route van de Elfstedentocht. It Giet Oan, door een slimme koppeling tussen duurzaamheid, innovatie en het invullen van de energietransitie.

 • Cruquiusbrug krijgt openbare marktconsultatie

  Cruquiusbrug krijgt openbare marktconsultatie

  Provincie Noord-Holland nodigt marktpartijen en ketenpartners uit om woensdag 6 maart van 14.00 uur tot 17.00 uur deel te nemen aan de openbare marktconsultatie van de aanbesteding van de Cruquiusbrug.

 • BENG-ambities en innovatieve financieringsconstructies bij kennissessie

  BENG-ambities en innovatieve financieringsconstructies bij kennissessie

  Het blijft een forse uitdaging om bij verduurzaming het financiële plaatje rond te krijgen. Daarom stond het belang en de kracht van innovatieve financieringsvormen centraal tijdens een presentatie van Nathan-adviseur Roelof Vallinga op de stand van Zehnder. “Met 25 jaar garantie brengen we een betaalbare installatie en energierekening binnen handbereik.”

 • Kennisinstituten gaan voor realisatie van aardgasvrije gebouwen en gebieden

  Kennisinstituten gaan voor realisatie van aardgasvrije gebouwen en gebieden

  Tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in Leeuwarden hebben drie partijen de handen ineen geslagen voor een nieuwe opleiding die zorgt voor een versnelling in de realisatie van aardgasvrije gebouwen en gebieden.

 • Karsten Klein over Beter Aanbesteden: meer helderheid en dialoog

  Karsten Klein over Beter Aanbesteden: meer helderheid en dialoog

  Afgelopen najaar werd Karsten Klein de opvolger van Matthijs Huizing als aanjager van de Actieagenda Beter Aanbesteden. Een sprong in het diepe?

 • 3 ontwikkelingen die het werk van de installatieprofessional beïnvloeden

  3 ontwikkelingen die het werk van de installatieprofessional beïnvloeden

  Installateurs moeten investeren in het op peil houden en uitbreiden van hun kennisiniveau. Klanten verlangen namelijk steeds meer van hen. Niet alleen de technische kennis rondom installatie en service zijn belangrijk. Ook de mogelijkheden op het vlak van subsidie zoals ISDE en MIA/VAMIL en wet- en regelgeving zoals BENG zijn belangrijke elementen. "Technische vakgenoten zijn vanaf nu niet enkel installateur, maar ook kennispartner." 

 • Afkoelen Elfstedenroute als kans voor verduurzaming

  Afkoelen Elfstedenroute als kans voor verduurzaming

  Met de provincie Friesland als middelpunt van het tiende Duurzaam Gebouwd Congres kwam er een verrassend plan op tafel: warmte onttrekken aan het water van de Elfstedenroute.

 • Winnaars van Duurzaam Bouwen Awards stralen op Duurzaam Gebouwd Congres 2019

  Winnaars van Duurzaam Bouwen Awards stralen op Duurzaam Gebouwd Congres 2019

  De winnaars van de Duurzaam Bouwen Awards stonden in de schijnwerpers tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in Leeuwarden. In vier verschillende categorieën werden prijzen uitgereikt. Voor drie categorieën besliste een vakjury, voor één categorie mocht het publiek stemmen. Honderden deelnemers van het congres gaven aan wie er aan de haal mocht met de publieksprijs.

 • Nieuwe norm voor ventilatie van gebouwen

  Nieuwe norm voor ventilatie van gebouwen

  De NEN 1087 is de nieuwe norm voor de ventilatie van gebouwen. Deze norm is herzien en vormt de bepalingsmethode voor onder andere de nominale ventilatiecapaciteit van een ventilatiesysteem en de inrichting van een voorziening voor luchtverversing.

 • Nominaties Duurzaam Bouwen Awards: categorie Meest Duurzame Gemeente

  Nominaties Duurzaam Bouwen Awards: categorie Meest Duurzame Gemeente

  De nominaties in de categorie Meest Duurzame Gemeente van de Duurzaam Bouwen Awards 2019 zijn bekend. Ook zo benieuwd wie er mogelijk in de prijzen gaat vallen? In dit artikel stellen we de verschillende gemeenten aan je voor.

 • Nominaties Duurzaam Bouwen Awards: categorie Meest Duurzame Corporatie

  Nominaties Duurzaam Bouwen Awards: categorie Meest Duurzame Corporatie

  De nominaties in de categorie Meest Duurzame Corporatie van de Duurzaam Bouwen Awards 2019 zijn bekend. Ook zo benieuwd wie er mogelijk in de prijzen gaat vallen? In dit artikel stellen we de verschillende corporaties aan je voor.

 • Nominaties Duurzaam Bouwen Awards: categorie Meest Duurzame Project

  Nominaties Duurzaam Bouwen Awards: categorie Meest Duurzame Project

  De nominaties in de categorie Meest Duurzame Project van de Duurzaam Bouwen Awards 2019 zijn bekend. Ook zo benieuwd wie er mogelijk in de prijzen gaat vallen? In dit artikel stellen we de verschillende projecten uitgebreid aan je voor.

 • Duurzaam Gebouwd Congres op 14 februari 2019 is uitverkocht

  Duurzaam Gebouwd Congres op 14 februari 2019 is uitverkocht

  Het Duurzaam Gebouwd Congres 2019 is uitverkocht. Meer dan 700 koplopers uit de bouw- en vastgoedsector hebben zich ingeschreven en daarmee zijn alle stoelen bezet. Deze koplopers verdiepen zich op donderdag 14 februari 2019 onder meer in het thema ‘It Giet Om’ met subthema’s Circulariteit, #vangaslos en ketensamenwerking. Ze wonen workshops van experts bij, die voor een groot deel in het teken staan kennisdeling en krijgen hierbij praktische handvatten om de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad gezamenlijk te kunnen versnellen.

 • “Voor een betere ketensamenwerking moet je terug naar je missie”

  “Voor een betere ketensamenwerking moet je terug naar je missie”

  Ketensamenwerking komt in de bouw nauwelijks van de grond, aldus Jack van der Veen. “Is de crisis voorbij? Het is nog nooit zo kritiek geweest als nu.”

 • Duurzaamheid gaat niet over een nacht ijs

  Duurzaamheid gaat niet over een nacht ijs

  Moeilijk hoeft circulair aanbesteden niet te zijn, aldus Lukas Pepping (Antea Group Nederland). Als je in de aanbesteding maar naar duurzaamheid vraagt. Toch loopt nog niet alles op rolletjes.

 • Meer grote namen op het Duurzaam Gebouwd Congres

  Meer grote namen op het Duurzaam Gebouwd Congres

  De programmering voor het Duurzaam Gebouwd is bekend. Ook deze editie hebben we weer topexperts die je inspireren binnen drie thema’s: #VanGasLos, Circulariteit en Ketensamenwerking. In dit artikel laten we zien van welke presentaties je kunt genieten tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres 2019.

 • RVV Verduurzaming geopend

  RVV Verduurzaming geopend

  De Regeling Vermindering Verhuurdersheffing (RVV Verduurzaming) opent op 1 februari 2019. Verhuurders kunnen met deze regeling investeren in het verduurzamen van huurwoningen.

 • Kopgroep met duurzame bouwproducten boekt meer commercieel succes

  Kopgroep met duurzame bouwproducten boekt meer commercieel succes

  Een kopgroep van producenten in de bouw heeft duurzaamheid als speerpunt. Zij zijn in staat om de markt succesvol te bewerken met een duurzaam portfolio en boeken meer commercieel succes dan anderen. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Nationale Benchmark Duurzaam Produceren voor de Bouw’, van NIBE.


Logo Meer met Minder
Logo Bosch
Logo Plant-e
Logo FACÉDO BV
Logo DWA
Logo DHPA
Logo Itho Daalderop
Logo Trespa Nederland
Logo Thercon
Logo Stichting de Levende Stad
Logo Schöck Nederland b.v.
Logo SolidLux
Logo Bostik BV
Logo ROCKWOOL Benelux
Logo Van den Berg Groep
Logo Imagine Engineering BV
Logo Kieback & Peter Nederland BV
Logo OVG Projectontwikkeling BV
Logo VBI
Logo WISA BV
Logo Carrier
Logo Dubotechniek Bedrijven
Logo Bouwend Nederland
Logo viA BK Architecture’s delights
Logo Oosterberg BV
Logo Damixa Nederland B.V.
Logo Dutch Green Building Council
Logo Burgerhout B.V.
Logo Intercool Technics B.V.
Logo Flexipol Composites BV
Terug naar boven