Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Nieuws DuurzaamGebouwd.nl


Iedereen in Nederland wil duurzaam bouwen, maar wat is de zin en de onzin hiervan? Duurzaam Gebouwd is de leidende expertblog voor en door experts op het gebied van duurzaam bouwen.

 • Worden warmtenetten ingehaald door innovatie?

  Worden warmtenetten ingehaald door innovatie?

  “We overschatten altijd de innovatieve ontwikkelingen die binnen twee jaar zullen optreden, en onderschatten de ontwikkelingen in de komende 10 jaar”, zei Bill Gates al jaren geleden. Gaat dit ook op voor warmtenetten?

 • Thalia Verkade en Annemarie van Doorn op mainstage Verbindingsfestival

  Thalia Verkade en Annemarie van Doorn op mainstage Verbindingsfestival

  Naast de vele verschillende podia op het Verbindingsfestival van 29 september, staan er diverse keynotes op de mainstage. In dit artikel lichten we twee sprekers uit.

 • Bekijk de pitches voor de DigiDare Award 2020

  Bekijk de pitches voor de DigiDare Award 2020

  De jury van de DigiDare Award 2020 buigt zich over 9 ingezonden pitches. Benieuwd naar de filmpjes van onder andere Tauw & Waterschap Drents Overijsselse Delta, Heijmans en Aannemingsmaatschappij Markus? Wij voorzien je van het beeldmateriaal in dit artikel.

 • Groot Handelsgebouw wordt 1,5 meter-proof met behulp van onafhankelijk keurmerk

  Groot Handelsgebouw wordt 1,5 meter-proof met behulp van onafhankelijk keurmerk

  Het Groot Handelsgebouw, een rijksmonument van 120.000 vierkante meter, is één van de grootste multifunctionele gebouwen van Nederland. De eigenaar is vastgoedinvesteerder en -manager Jamestown. Als eigenaar van multifunctionele gebouwen over de hele wereld, begon Jamestown al in januari met het voorbereiden van zijn Covid-19 aanpak. Duurzaam Gebouwd-partner CFP Green Buildings ging voor hen aan de slag met het Groot Handelsgebouw in Rotterdam.

 • Wijken stapsgewijs aardgasvrij met modulair warmtesysteem

  Wijken stapsgewijs aardgasvrij met modulair warmtesysteem

  Met modulaire warmtesystemen kun je stapsgewijs toewerken naar een aardgasvrije warmtevoorziening voor bestaande bouw. Hoe? Firan, specialist in infra voor nieuwe energie, geeft antwoord op drie veelgestelde vragen.

 • Building Holland 2020 wordt hybride event

  Building Holland 2020 wordt hybride event

  Het innovatie event Building Holland wordt een hybride event. De fysieke editie die gepland stond op 27, 28 en 29 oktober 2020 in RAI Amsterdam wordt verplaatst naar 30 maart t/m 1 april 2021. Dat wil niet zeggen dat beursorganisator Easyfairs de oorspronkelijke beursdagen (27 t/m 29 oktober) onbenut laat. Integendeel, want Easyfairs introduceert op deze dagen een volledig hybride event in samenwerking met haar partners.

 • Ventilatie: maak je gebouw niet alleen veilig maar ook gezond

  Ventilatie: maak je gebouw niet alleen veilig maar ook gezond

  Gebouwventilatie staat nu vol in de schijnwerpers. We staan voor de opgave om gebouwen veiliger en meer coronaproof te maken. De aanleiding is somber, maar de kans is groot: pak meteen door en maak je pand niet alleen veilig en duurzaam, maar ook gezond.

 • Eerste aardgasvrije woningen in Green Light District

  Eerste aardgasvrije woningen in Green Light District

  De omgeving van de vermaarde Amsterdamse Wallen begint groen te kleuren nu daar de eerste aardsgasvrije woningen zijn gerealiseerd. Het Green Light District heeft daarmee het startschot gegeven voor een duurzame energietransitie.

 • Gezonde leefomgeving dankzij sociale verbinding

  Gezonde leefomgeving dankzij sociale verbinding

  Het Verbindindingsfestival heeft méér voor je in petto dan podia als Aardgasvrije Wijk en Gezonde Gebouwen. Zo is er voorafgaand aan het festival een symposium van Heijmans over het onderwerp Gezonde Leefomgeving. In dit artikel gaan we in op laatstgenoemde initiatief en laten we zien wat je daar kunt verwachten.

 • Circulariteit centraal op RVO stage op Verbindingsfestival

  Circulariteit centraal op RVO stage op Verbindingsfestival

  De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zorgt voor een inhoudelijk programma op de RVO Stage tijdens het Verbindingsfestival op 29 september aanstaande. Wij zetten de programmaonderdelen voor je uiteen, die je in het bijzonder meer kennis geven op het vlak van circulariteit.

 • Primeur in Schiedam: eerste houten parkeergarage van Nederland

  Primeur in Schiedam: eerste houten parkeergarage van Nederland

  Continental Car Parks ontwikkelt volgend jaar de eerste houten parkeergarage van Nederland in Schiedam. Daarnaast bouwt het bedrijf gestaag door aan allerlei mobiliteitshubs met verschillende functionaliteiten. 

 • Energietransitie: hoe behaal je succes met bewonersinitiatieven?

  Energietransitie: hoe behaal je succes met bewonersinitiatieven?

  Bezoek ook het webinar waarin experts en ervaringsdeskundigen uit wetenschap, beleid en praktijk het gesprek aangaan over de samenwerking met bewoners om te komen tot een geslaagde energietransitie.

 • Veel steun voor Leontienhuis

  Veel steun voor Leontienhuis

  Aanstaande donderdag vindt in Zevenhuizen de Leontien Charity Ride plaats. Inventum en Acquire Publishing ondersteunen daarbij de activiteiten van Leontien van Moorsel voor het Leontienhuis. Jij ook?

 • Haags geld voor woningeigenaren die #vangaslos willen

  Haags geld voor woningeigenaren die #vangaslos willen

  Hagenaars die hun huis van het aardgas willen afhalen, kunnen daar nu subsidie voor krijgen van de gemeente. Dat maakte wethouder Liesbeth van Tongeren (Duurzaamheid en Energietransitie) bekend.

 • Onderzoek naar tijdelijke woonvormen voor kwetsbare groepen

  Onderzoek naar tijdelijke woonvormen voor kwetsbare groepen

  In een onderzoek van Platform31 naar flexibele woonvormen voor kwetsbare groepen wordt ingegaan op de rolverdeling, de toenemende overlast en de samenhang met minder kwetsbare doelgroepen.

 • Ultiem duurzaam asfalt stapje dichterbij

  Ultiem duurzaam asfalt stapje dichterbij

  Op de A12 nabij Nootdorp bracht BAM Infra Nederland vorige week in een demonstratievak het meest duurzame asfalt voor snelwegen aan. BAM wil hiermee aantonen dat het mogelijk is hoogwaardig asfalt te produceren dat voor 80% bestaat uit teruggewonnen grondstoffen en gefabriceerd is bij 115 in plaats van 165 graden Celsius.

 • Hoogste punt bereikt in hartje Boxtel

  Hoogste punt bereikt in hartje Boxtel

  Met het bereiken van het hoogste punt is er een nieuwe mijlpaal bereikt in de realisatie van Princenlant IV, onderdeel van het gefaseerde project waaraan de afgelopen jaren in Boxtel wordt gewerkt. Iedere dag krijgen de 34 woningen meer vorm.

 • Nieuw: whitepaper ‘Sneller bouwen met hogere kwaliteit kan vandaag al’

  Nieuw: whitepaper ‘Sneller bouwen met hogere kwaliteit kan vandaag al’

  In de whitepaper ‘Sneller bouwen met hogere kwaliteit kan vandaag al’ laten we je zien welke oplossingen er beschikbaar zijn om duurzaamheidsdoelstellingen voor nieuwbouw en renovatie nú al in te vullen.

 • Organiseer de burgerparticipatie met Instagram

  Organiseer de burgerparticipatie met Instagram

  Voor elk te ontwikkelen project in de fysieke leefomgeving wordt een participatietraject opgezet. Met ruim 10 miljoen gebruikers in Nederland kun je ook overwegen Instagram in te zetten. In Biind geeft Saskia van Klaarbergen je volop tips.

 • Verkiezing Duurzaamste Huis van Nederland

  Verkiezing Duurzaamste Huis van Nederland

  Iedereen met een duurzaam huis kan nog tot 20 september meedoen aan de verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland. Er zijn prijzen in zes categorieën te winnen en diverse provincies loven ook nog een publieksprijs uit.


Logo Eneco
Logo EcoChain Technologies BV
Logo Nederlandse Dakdekkers Associatie
Logo Van den Berg Groep
Logo Oskam Aannemersbedrijf
Logo Unica
Logo Carrier Airconditioning Nederland
Logo Gemeente Haarlemmermeer
Logo Tarkett BV
Logo Rockpanel
Logo Klimaatgroep Holland BV
Logo CBRE Global Investors
Logo Daikin Airconditioning Netherlands B.V.
Logo Rijksvastgoedbedrijf
Logo Deerns
Logo Primagaz Nederland
Logo Nexteria B.V.
Logo KONE B.V.
Logo Simmons & Simmons LLP
Logo Nijburg Industry Group
Logo Isover Saint-Gobain
Logo SOPREMA B.V.
Logo Croonwolter&dros
Logo Coolmark B.V.
Logo Booosting Platform voor koplopers in bouwinnovatie
Logo Delta Development Group
Logo Nederlands Verbond Toelevering Bouw
Logo Faay Vianen B.V.
Logo BDA Opleidingen
Logo Karbonik BV
Terug naar boven