Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Nieuws DuurzaamGebouwd.nl


Iedereen in Nederland wil duurzaam bouwen, maar wat is de zin en de onzin hiervan? Duurzaam Gebouwd is de leidende expertblog voor en door experts op het gebied van duurzaam bouwen.

 • De strijd tegen water, die komt later. Of toch niet?

  De strijd tegen water, die komt later. Of toch niet?

  Water. Het gaat waar het niet gaan kan. Ook door heel Nederland. Gelukkig maar. Water en Nederland hebben door een rijke geschiedenis inmiddels een stevige haat-liefdeverhouding opgebouwd.

 • ABN AMRO Duurzame 50: de volledige lijst

  ABN AMRO Duurzame 50: de volledige lijst

  Tijdens het Green Tie Gala 2019 heb je de uitreiking van de ABN AMRO Duurzame 50 kunnen meemaken. Duurzaam Gebouwd-expert Onno Dwars nam de nummer 1 positie in op de lijst, gevolgd door Yvette Watson (2) en Andy van den Dobbelsteen (3). In dit artikel vertellen we je meer over de complete top 50.

 • ‘Vol gas voor gasloos: feit of fictie?’

  ‘Vol gas voor gasloos: feit of fictie?’

  Hoe realistisch is gasloos wonen en hoe gaat gasloos bouwen er in de toekomst uitzien? Je hoort het tijdens een gratis seminar op woensdag 12 juni.

 • 'Open standaard is essentieel voor verduurzaming'

  'Open standaard is essentieel voor verduurzaming'

  Een groeiende schaarste van grondstoffen en nijpend tekort aan professionals vormen uitdagingen voor de bouw- en vastgoedsector. Om de weg naar verduurzaming vrij te maken zijn digitalisering en industrialisering sleutelwoorden. “Belangrijker dan ooit is de communicatie tussen bouwpartijen en daarom zetten wij in op open standaarden.” Foto bovenaan: BIM Basis ILS Gebruikersdag

 • Duurzaam Gebouwd Congres Live on Stage: Douwe Faber en Houkje Rijpstra

  Duurzaam Gebouwd Congres Live on Stage: Douwe Faber en Houkje Rijpstra

  Er staat weer een video online van twee keynote-sprekers tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres 2019: Douwe Faber en Houkje Rijpstra. Bekijk het interview met het duo op de YouTube-account van Duurzaam Gebouwd.

 • Circulair en veilig bouwen: herbezinning juridische kaders

  Circulair en veilig bouwen: herbezinning juridische kaders

  Hoogleraar privaatrecht Stéphanie van Gulijk is gespecialiseerd in bouwrecht en hield onlangs een interessante rede over het juridisch kader van de veiligheid in een circulaire bouwpraktijk.

 • ‘Gezond en slim gebouw raakt nooit uit de mode’

  ‘Gezond en slim gebouw raakt nooit uit de mode’

  Een jaar geleden startte Croonwolter&dros met de revitalisatiepropositie, als antwoord op de leegstandsproblematiek die ons land al jaren teistert.

 • Terugblikken naar Green Tie Gala 2019

  Terugblikken naar Green Tie Gala 2019

  Het is tijd om terug te blikken naar het Green Tie Gala 2019. Je hebt onze fotocollectie van het spetterende gala wellicht al voorbij zien komen op Flickr. Inmiddels is ook onze terugblikfilm klaar om te bekijken. De film bekijk je op ons YouTube-kanaal.

 • Vier het leven … maar leef duurzaam

  Vier het leven … maar leef duurzaam

  Bram Adema timmert met CFP Green Buildings stevig aan de weg. Alles wat hij in gang zet moet bijdragen tot een duurzame gebouwde omgeving. Inmiddels ook buiten onze landsgrenzen. Dit jaar zet hij met CFP vol in op het oplossen van de vraag hoe verduurzamen betaalbaar is te maken.

 • Hoe voorkom je een ramp als met de brug in Genua?

  Hoe voorkom je een ramp als met de brug in Genua?

  In drie bijeenkomsten werd onlangs de toekomst van de kunstwerken in de openbare ruimte besproken. Met vooral aandacht voor de steeds urgentere vervangingsopgave.

 • Handreiking om impact te maken met natuurdaken 

  Handreiking om impact te maken met natuurdaken 

  De handreiking natuurdaken laat zien hoe je met het dak van je gebouw een verschil kunt maken in de natuur. Er is een groeiende populariteit voor biomimicry en natuurinclusief bouwen, waar een natuurdak met bloeiende kruiden en planten een rol in kan spelen.

 • Drinkwaterbedrijven gaan voor circulair grondstoffenpaspoort

  Drinkwaterbedrijven gaan voor circulair grondstoffenpaspoort

  De tien Nederlandse drinkwaterbedrijven vragen hun leveranciers van leidingmateriaal om een objectief circulair grondstoffenpaspoort. De sector werkt samen in de coalitie Blauwe Netten onder begeleiding van MVO Nederland. De drinkwaterbedrijven gebruiken de PRP®-tool van Rendemint, digitaal gereedschap voor het maken van een circulaire analyse, een grondstoffenpaspoort en circulair inkopen.

 • 20 jaar duurzame warmte en koude voor Centre Court

  20 jaar duurzame warmte en koude voor Centre Court

  In het Beatrixkwartier van Den Haag staat het imposante Centre Court, een kantoorgebouw van ongeveer 60.000 vierkante meter. Vanaf medio december 2019 levert Duurzaam Gebouwd-partner Eneco duurzame warmte en koude aan twee gebruikers van het markante gebouw. Beeld via: Bouwinvest

 • EnergyFaçade vormt integraal systeem voor isolatie en duurzame energieopwekking

  EnergyFaçade vormt integraal systeem voor isolatie en duurzame energieopwekking

  Saint-Gobain Solutions komt met een EnergyFaçade, een gevel voor zowel nieuwbouw als renovatie bestaand uit een laag isolatie, koudebrugvrij ophangsysteem en zonnepanelen. Het integrale systeem werd gepresenteerd op Building Holland 2019.

 • Lees het Duurzaam Gebouwd Magazine ook digitaal

  Lees het Duurzaam Gebouwd Magazine ook digitaal

  Het Duurzaam Gebouwd Magazine valt tegenwoordig niet alleen in papieren vorm op je mat. Je leest het nu ook digitaal, op je desktop, tablet of telefoon.

 • CO2-reductie en comfortabel binnenklimaat bij poli’s ZorgSaam

  CO2-reductie en comfortabel binnenklimaat bij poli’s ZorgSaam

  In de poliklinieken van het ZorgSaam ziekenhuis te Terneuzen staat 24/7 de verwarming aan. De bezetting van de ruimten is wisselend en varieert tussen de 18,6% en 27%. Dit betekent dat de meeste tijd de verwarming voor niets aan staat. Door toepassing van het en:key-systeem verandert deze situatie.

 • 98% hergebruikte materialen in duurzame gemeentehuis Woerden

  98% hergebruikte materialen in duurzame gemeentehuis Woerden

  Het duurzame en circulaire gemeentehuis van Woerden is opgeleverd. Na de transformatie pronkt het gemeentehuis met een energielabel A+++. Maar liefst 98% van de vrijgekomen materialen bij de sloop zijn hergebruikt.

 • De spagaat van gemeenten

  De spagaat van gemeenten

  Naast het standaard dagelijks reilen en zeilen, komt de aanstaande Omgevingswet als een zware tanker af op gemeentelijke organisaties. Hoe nu verder?

 • Is ‘samenwerken’ toe aan de volgende fase?

  Is ‘samenwerken’ toe aan de volgende fase?

  Waarom kunnen we niet zonder gedoe samenwerken? Henberto Remmerts (Tauw) wijdde er een blog aan: het morele kompas als instrument.

 • Trends in de HVAC-markt in het Evoluon

  Trends in de HVAC-markt in het Evoluon

  Ontwikkelingen in de installatiebranche, trends op het gebied van bouw, servicetools en de HVAC-markt en een kennismaking met de nieuwste producten van LG. Dit zijn slechts een aantal thema’s die op woensdag 3 april aan bod kwamen tijdens alweer de 4e editie van de LG/Centercon Kick-Off.


Logo De Vries en Verburg
Logo Busch-Jaeger
Logo abcnova
Logo Blitta
Logo KONE B.V.
Logo KNX Nederland
Logo VEKA AG Nederland
Logo Imagine Engineering BV
Logo Mawipex
Logo EcoChain Technologies BV
Logo Strikolith B.V.
Logo Autarco
Logo Hak4t
Logo Bergschenhoek Luchtcomfort
Logo Dubotechniek Bedrijven
Logo Stafier Solar Systems B.V.
Logo Van den Berg Groep
Logo REHAU N.V
Logo DAW NEDERLAND B.V.
Logo Stichting Roof Update
Logo Schone Energie B.V.
Logo GEZE
Logo BASF Nederland BV
Logo ENGIE Services Nederland N.V.
Logo Deerns
Logo Heijmans
Logo Carrier Airconditioning Nederland
Logo Rijkswaterstaat
Logo Plaka Nederland
Logo Technische Unie
Terug naar boven