Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Nieuws DuurzaamGebouwd.nl


Iedereen in Nederland wil duurzaam bouwen, maar wat is de zin en de onzin hiervan? Duurzaam Gebouwd is de leidende expertblog voor en door experts op het gebied van duurzaam bouwen.

 • Ruim 80 organisaties tekenen Green Deal convenant Houtbouw

  Ruim 80 organisaties tekenen Green Deal convenant Houtbouw

  In 2025 bouwen we één op de vijf nieuwe woningen in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) van hout. Dat is het streven van de Green Deal convenant Houtbouw waar op 21 oktober 2021 in meer dan 80 organisaties hun handtekening onder hebben gezet.

 • Digitaal Magazine: Klimaatadaptief en Natuurinclusief Bouwen

  Digitaal Magazine: Klimaatadaptief en Natuurinclusief Bouwen

  In het digitaal magazine Klimaatadaptief en Natuurinclusief Bouwen lees je onder andere meer over het belang van de watertransitie, ontdek je hoe je gelukkiger uit een gebied komt dan dat je erin ging en kom je erachter hoe ondernemers meegaan in de klimaattransitie. Je leest het gratis magazine hier.

 • Doe mee aan serious game De Expeditie

  Doe mee aan serious game De Expeditie

  Tijdens het Duurzame & Gezonde Scholen Congres op 10 november kun je tot twee keer toe deelnemen aan een serious game. Leer hoe je samenwerkingen tussen verschillende stakeholders bevordert, rekening kunt houden met elkaars standpunten en gezamenlijk dezelfde ambitie kunt nastreven. Het spel is in opdracht van Platform31 ontwikkeld door het serious game bureau Living Story. 

 • Nieuw: Duurzaam Gebouwd Podcast Live op Green Buildings Event 2021

  Nieuw: Duurzaam Gebouwd Podcast Live op Green Buildings Event 2021

  Met het thema ‘Building Change’ gaf het Green Buildings Event 2021, georganiseerd door CFP Green Buildings, inzicht in oplossingsrichtingen om te innoveren en te versnellen. In deze nieuwe Duurzaam Gebouwd-podcast praten we hierover met onder anderen CFP-directeur Bram Adema, minimalist Dennis Storm, dagvoorzitter Twan Huys en ondernemer Jouri Schoemaker van Pieter Pot. 

 • <span>Mijn tweede natuur</span><span> </span>

  Mijn tweede natuur 

  Op donderdag 18 november brengen we tijdens het Congres Natuurlijk deelnemers, kennissessies en keynotes bij elkaar met de intentie om samenwerkingen te smeden en stappen te zetten voor een gezondere leefomgeving voor mens en natuur. Wij nodigen je uit een bijdrage te leveren aan dit doel. We zien je graag terug bij de derde editie van Congres Natuurlijk!    

 • ABN AMRO Duurzame 50 (op alfabet) bekend!

  ABN AMRO Duurzame 50 (op alfabet) bekend!

  De ABN AMRO Duurzame 50 (op alfabet) is bekend! Via deze link kom jij erachter welke 50 voorvechters van duurzaamheid zijn geselecteerd voor de prestigieuze prijs.

 • Warmtetransitievisie 2021: hoe ziet de finish eruit?

  Warmtetransitievisie 2021: hoe ziet de finish eruit?

  Het gaat er in veel gemeenten om spannen, de komende weken. Welke uitkomsten rollen er precies uit de verschillende Warmtetransitievisies die de gemeenten opleveren? De eerste contouren voor het vervolg tekenen zich af. Warmtetransitievisie 2021: hoe ziet de finish eruit?

 • Francesco Veenstra opent Building Holland 2021

  Francesco Veenstra opent Building Holland 2021

  Rijksbouwmeester Francesco Veenstra opent Building Holland 2021 op 2 november aanstaande. Sinds 1 september 2021 vervult Veenstra de rol van Rijksbouwmeester en is als zodanig voorzitter van het College van Rijksadviseurs.

 • De energietransitie invullen: hoe pakken we dat aan?

  De energietransitie invullen: hoe pakken we dat aan?

  In 2030 willen we de 49 procent minder CO2 uitstoten en in 2050 willen we geen schadelijke broeikasgassen meer uitstoten. Dat gaat alleen lukken als we samen de schouders eronder zetten. Kennisdelen met andere gelijkgestemden en experts doe je op Building Holland 2021, onder andere op het podium Energietransitie. 

 • Folkert Linnemans, Leontien de Waal en Onno Dwars op Building Holland 2021

  Folkert Linnemans, Leontien de Waal en Onno Dwars op Building Holland 2021

  De mainstage op Building Holland 2021 puilt uit van topsprekers, die jou enthousiast maken voor de volgende stap in verduurzaming. Deze week stellen we Folkert Linnemans, Leontien de Waal en Onno Dwars aan je voor.

 • Advertorial: 80 nieuwe huurappartementen met Modul-AIR en GreenComfort module

  Advertorial: 80 nieuwe huurappartementen met Modul-AIR en GreenComfort module

  In de Criekenput in Maastricht realiseert Laudy Bouw & Ontwikkeling samen met opdrachtgever Servatius 80 nieuwe sociale huurappartementen. De appartementen worden rond de bouwvak van 2022 opgeleverd. Benieuwd hoe deze appartementen eruitzien?

 • Programma Duurzame & Gezonde Scholen Congres compleet!

  Programma Duurzame & Gezonde Scholen Congres compleet!

  Op 10 november komen we samen in Eindhoven voor het Duurzame & Gezonde Scholen Congres. Leer alles over energiezuinige, aardgasvrije, circulaire en gezonde onderwijsgebouwen en krijg handvatten voor het ontwerp-, onderhouds- en financieringsproces. Bekijk snel het volledige programma!

 • Bouwteam beste keuze voor forse ingreep in Zoutkamp

  Bouwteam beste keuze voor forse ingreep in Zoutkamp

  Het voormalige vissersdorp Zoutkamp werd in 1969 van de Lauwerszee afgesloten. Na die grote ingreep gaan binnenkort de Nieuwe Waterwerken Zoutkamp opnieuw veel teweegbrengen. Een bouwteam moet alles in goede banen leiden.

 • De Shift: van projecten naar programmeren

  De Shift: van projecten naar programmeren

  Woningcorporaties spelen in de energietransitie vaak een cruciale rol. Om de specifieke vragen van corporaties goed te kunnen beantwoorden, helpt Stroomversnelling hen met een nieuwe handreiking tijdens De Shift II. Lees verder of ontdek zelf op 11 november dat met een goede aanpak de kosten voor een corporatie meestal omlaaggaan.

 • 100 Months to Change: in gesprek met Yvette Watson

  100 Months to Change: in gesprek met Yvette Watson

  Een vuist maken voor versnelling: op 1 september 2021 startte een collectief met klimaatpioniers aan een wereldwijd programma ‘100 Months to Change’. De Nederlandse vertegenwoordiging bestaat uit een ‘dream team’, waarvan we in dit artikel Yvette Watson aan de tand voelen: waarom moeten we drastisch veranderen, hoe gaat haar eigen organisatie dit doen en wie wil ze uitdagen?

 • 10 redenen om vol te gaan voor biobased bouwen

  10 redenen om vol te gaan voor biobased bouwen

  In deze blog draait Jan Willem van de Groep er niet om heen. Deze tien redenen om voor biobased te gaan zijn kansen voor boeren, fabrikanten, bouwers, bewoners en het klimaat!

 • Nieuw: digimagazine Innovatieve Contracten en Aanbestedingen

  Nieuw: digimagazine Innovatieve Contracten en Aanbestedingen

  Het kersverse digimagazine Innovatieve Contracten en Aanbestedingen is nu te lezen via de kennisbank van Duurzaam Gebouwd, helemaal gratis.  

 • Side Events Building Holland 2021: Verborgen Innovaties en meer!

  Side Events Building Holland 2021: Verborgen Innovaties en meer!

  Wil je meer kennis over Verborgen Innovaties, Natuurinclusief bouwen, Wijktransities zonder gedoe en een Lagerhuisdebat over 'ons poldermodel'? Dan ben je aan het juiste adres bij de Side Events op Building Holland 2021, van 2 tot en met 4 november in de RAI Amsterdam. Inschrijven? Dat kan!

 • Francesco Veenstra, Jos van Dalen en Paul de Ruiter op Building Holland 2021

  Francesco Veenstra, Jos van Dalen en Paul de Ruiter op Building Holland 2021

  De mainstage op Building Holland 2021 puilt uit van topsprekers, die jou enthousiast maken voor de volgende stap in verduurzaming. Ook deze week stellen we je voor aan drie experts die het podium betreden.

 • Jouw stem telt: ABN AMRO Duurzame 50

  Jouw stem telt: ABN AMRO Duurzame 50

  Het gaat erom spannen: wie gaat er aan de haal met de prestigieuze ABN AMRO Duurzame 50, dé prijs voor de grootste duurzaamheidsvoorvechter? Nú is het moment. Jij kunt stemmen op jouw favoriet, die wat jou betreft het afgelopen jaar het verschil maakte.


Logo Rijkswaterstaat
Logo Building Holland
Logo Blitta
Logo Cohezy
Logo draaijer+partners
Logo Bouwgroep Dijkstra Draisma
Logo Dyson
Logo abcnova
Logo Velox
Logo Zehnder Group Nederland
Logo Celdex
Logo Brink Groep bv
Logo Gas Transport Services B.V.
Logo Van Wijnen
Logo Hogeschool van Arnhem Nijmegen
Logo VBI
Logo Croonwolter&dros
Logo Oskam Aannemersbedrijf
Logo KNX Nederland
Logo Itho Daalderop
Logo FSC Nederland
Logo Knauf Ceiling Solutions
Logo Nieman Raadgevende Ingenieurs
Logo Aberson B.V.
Logo Bostik BV
Logo VenhoevenCS architecture+urbanism
Logo Ubbink B.V.
Logo Gemeente Venlo
Logo BRControls
Logo Intercool Technics B.V.
Terug naar boven