Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Nieuws DuurzaamGebouwd.nl


Iedereen in Nederland wil duurzaam bouwen, maar wat is de zin en de onzin hiervan? Duurzaam Gebouwd is de leidende expertblog voor en door experts op het gebied van duurzaam bouwen.

 • Gedragsveranderaars en innovators op het podium van Duurzaam Gebouwd Congres 2020

  Gedragsveranderaars en innovators op het podium van Duurzaam Gebouwd Congres 2020

  Het Duurzaam Gebouwd Congres 2020 zet op 6 februari 2020 actuele en urgente thema’s centraal: Gedragsverandering en Samenwerking. Met een grote diversiteit aan experts laat het congres je zien hoe je de persoon achter de voordeur bereikt en met andere innovators uit de bouw- en vastgoedsector samen zorgt dat voor baanbrekende vernieuwingen. 

 • ‘Terughoudendheid circulair bouwen komt door onbekendheid’

  ‘Terughoudendheid circulair bouwen komt door onbekendheid’

  De bewijslast van circulair bouwen, hebben we die als bouw- en vastgoedsector? Wij vragen het aan Duurzaam Gebouwd-expert Cor van Dijken van Nexteria. Hij vertelt over de toekomst van duurzaamheid en laat weten of de vraag naar circulaire oplossingen hoger wordt.

 • 'Duurzaamheid een nieuwe impuls geven'

  'Duurzaamheid een nieuwe impuls geven'

  De inschrijving voor de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards is begonnen. We spreken met Sjoerd Groen van abcnova – initiatiefnemer van de Gouden Kikker. Sjoerd is partner en duurzaamheidsexpert bij abcnova én de nummer 39 van de ABN AMRO Duurzame 50.

 • Impuls voor industrialisatie met slimme renovatiefabriek

  Impuls voor industrialisatie met slimme renovatiefabriek

  Wordt industrialisatie de oplossing voor de forse vraagstukken waar bouwend Nederland voor staat? Die vraag stond centraal tijdens een druk bezochte Bouwpoort in Den Haag.

 • Koning opent Unilever-gebouw op Wageningen Campus

  Koning opent Unilever-gebouw op Wageningen Campus

  Koning Willem-Alexander heeft het Unilever Foods Innovation Centre, Hive, op Wageningen Campus geopend. Ruim 500 Unilever medewerkers werken hier samen aan gezonde en duurzame voedingsinnovaties.

 • ‘Je laatste kans om het verschil te maken, schrijf in voor Duurzaam Bouwen Awards’

  ‘Je laatste kans om het verschil te maken, schrijf in voor Duurzaam Bouwen Awards’

  Stichting W/E adviseurs is initiatiefnemer van de Duurzaam Bouwen Awards. Vanaf de samenwerking met abcnova en FSC Nederland in 2017 is zij initiatiefnemer van de Circulaire Ring, de award voor de meest duurzame opdrachtgever. Wij spraken Directeur John Mak van W/E adviseurs over het belang en noodzaak van deze award.

 • Expeditie Energieneutraal Wonen ligt op koers

  Expeditie Energieneutraal Wonen ligt op koers

  De Expeditie Energieneutraal Wonen ligt op koers. Dat bleek tijdens de vierde jaarlijkse expeditiedag, waarin ervaringen en ambities werden gedeeld. In het provinciehuis van Drenthe deelden partners en experts kennis om in 2040 alle Drentse woningen energieneutraal te hebben.

 • Deelnemers: ‘deze opleiding maakt aardgasvrije omgeving concreet’

  Deelnemers: ‘deze opleiding maakt aardgasvrije omgeving concreet’

  Na het uitreiken van de eerste certificaten voor de eerste twee edities van de opleiding Basiscertificaat Aardgasvrije Gebouwde Omgeving staat in het najaar de derde leergang voor de deur. We spraken Vincent Feith van Stichting !WOON en Willie Looman van IKEA, twee deelnemers van de eerste leergang. Zij vertelden Duurzaam Gebouwd over de ‘lessons learned’ en de impact van de opleiding. Binnenkort start een volgende editie van de opleiding, schrijf je daarvoor in om jouw volgende stap te zetten naar een aardgasvrije gebouwde omgeving. 

 • Wat is de meerwaarde van jouw dak?

  Wat is de meerwaarde van jouw dak?

  De Utrechtse woningcorporaties vragen de markt ‘Watt levert mijn dak op?’ Welke marktpartij wil de oplossing bieden?

 • Voortaan slim laden in de Johan Cruijff ArenA

  Voortaan slim laden in de Johan Cruijff ArenA

  De Johan Cruijff ArenA is niet alleen thuishaven van het hogeschoolvoetbal van Ajax, maar loopt nog meer voorop met slimme energie- en laadsystemen.

 • Podcast: Christian Euser (Oogstkaart) over vraag en aanbod van gebruikte bouwmaterialen

  Podcast: Christian Euser (Oogstkaart) over vraag en aanbod van gebruikte bouwmaterialen

  'Als je vroeger zei dat je een circulaire ondernemer bent, werd je raar aangekeken. Dat is nu niet meer zo - het is een hippe term geworden. Maar nu moet het nog gaan gebeuren.'

 • Verbreding specialistenteam verduurzaming van Duurzaam Gebouwd-partner

  Verbreding specialistenteam verduurzaming van Duurzaam Gebouwd-partner

  Per 1 december is Reinier Alberda in dienst getreden van Duurzaam Gebouwd-partner C2N in de rol van commissioning manager installaties. Reinier is vanaf 2016 bij Siemens Building Technologies als Lead Engineer verantwoordelijk geweest voor het ontwerpen, berekenen en leveren van oplossingen op het gebied van brandveiligheid, klimaatbeheer- en energiebeheersystemen voor gebouwen.

 • Ebook Future City nu gratis te downloaden

  Ebook Future City nu gratis te downloaden

  Ons gloednieuwe ebook over het actuele onderwerp Future City is gratis te downloaden. Het 23 pagina’s tellende digitale boekwerk geeft je een helder overzicht van de kansen en uitdagingen die horen bij de realisatie van een (groene) stad van de toekomst.

 • Planet Passionate-strategie met 12 doelen voor 2030

  Planet Passionate-strategie met 12 doelen voor 2030

  Een nieuwe ‘Planet Passionate’-strategie van Kingspan bevat 12 ambitieuze doelstellingen die de impact van haar bedrijfsvoering en productie aanpakken. Energie, CO2, circulariteit en water zijn de kerngebieden waarop ambities zijn geuit.  

 • Woonwaard laatste winnaar WoCo25, ook kansrijk in 2020

  Woonwaard laatste winnaar WoCo25, ook kansrijk in 2020

  Woningcorporatie Woonwaard is de laatste winnaar van de WoCo25, een van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards. Die onderscheiding heeft afgelopen jaar veel betekend voor Woonwaard.

 • Arash Aazami op Duurzaam Gebouwd Congres 2020

  Arash Aazami op Duurzaam Gebouwd Congres 2020

  Met gepaste trots maken we weer een keynotespreker voor het Duurzaam Gebouwd Congres 2020 bekend. Op het podium staat Arash Aazami, onder andere futurist, filosoof en uitvinder.

 • Uiterst korte bouwtijd door integrale samenwerking

  Uiterst korte bouwtijd door integrale samenwerking

  Je hebt nog een week om je project voor de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2020 in te zenden. Een van de winnaars van dit jaar, cepezed, kan het je absoluut aanbevelen.

 • Ontwerp basisschool De Verwondering geïnspireerd door de natuur

  Ontwerp basisschool De Verwondering geïnspireerd door de natuur

  Op basis van biofilische principes ontwierp Daan Bruggink De Verwondering, een basisschool van 1.900 vierkante meter en 14 klaslokalen in de wijk Nobelhorst in Almere.

 • Jury Duurzaam Bouwen Awards bekendgemaakt

  Jury Duurzaam Bouwen Awards bekendgemaakt

  Wim Hazeu, Robert Koolen, Jos van Dalen en Lian Merkx nemen dit jaar zitting in de jury van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2020. Andy van den Dobbelsteen is juryvoorzitter. Ze beoordelen projecten die zich onderscheiden op het gebied van duurzaam bouwen. De Awards worden op 6 februari 2020 uitgereikt tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in Assen. De inzendtermijn sluit 15 december a.s.

 • Wethouder Sven de Langen lanceert platform ZorgSaamWonen 

  Wethouder Sven de Langen lanceert platform ZorgSaamWonen 

  Wethouder Sven de Langen van gemeente Rotterdam lanceerde tijdens het ZorgSaamWonen Congres op 25 november in het Theater Zuidplein in Rotterdam het platform ZorgSaamWonen. Het platform verbindt het fysieke en sociale domein. Om die verbinding zichtbaar te maken knoopte de wethouder twee linten aan elkaar. Op het podium waren experts en founding partners van het platform, uit beide domeinen, aanwezig.


Logo LG Electronics
Logo GEZE
Logo SOPREMA B.V.
Logo Nijburg Industry Group
Logo Nederlands Verbond Toelevering Bouw
Logo IGG Bouweconomie
Logo EcoChain Technologies BV
Logo Multifoil
Logo Comelit Nederland BV
Logo Mavotrans
Logo Brink Groep bv
Logo Kingspan Unidek
Logo FSC Nederland
Logo Oosterberg BV
Logo Dyson
Logo ESYLUX Nederland B.V.
Logo Baril Coatings
Logo Building Holland
Logo Nexteria B.V.
Logo Mitsubishi Elevator Europe B.V.
Logo CBRE Global Investors
Logo Thermaflex Isolatie b.v.
Logo Berkvens Deursystemen
Logo Reflex Nederland B.V.
Logo MutliBouwSystemen
Logo Rijkswaterstaat
Logo Breman Installatiegroep
Logo Stafier Solar Systems B.V.
Logo Mapei Nederland B.V.
Logo Deerns
Terug naar boven