Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Nieuws DuurzaamGebouwd.nl


Iedereen in Nederland wil duurzaam bouwen, maar wat is de zin en de onzin hiervan? Duurzaam Gebouwd is de leidende expertblog voor en door experts op het gebied van duurzaam bouwen.

 • Reset van financiële systeem noodzakelijk voor verduurzaming

  Reset van financiële systeem noodzakelijk voor verduurzaming

  Een totale reset van het huidige financiële systeem is noodzakelijk om te versnellen in verduurzaming. Voor die ommezwaai pleit Duurzaam Gebouwd-expert Woud Jansen in de zomereditie van het Kantoor vol Energie-magazine.

 • Duurzaam en circulair hotel in Amsterdam Noord

  Duurzaam en circulair hotel in Amsterdam Noord

  Het Yotel Amsterdam moet zowel duurzaam als circulair worden, waarbij bezoekers worden aangemoedigd om een gezonde levensstijl aan te houden.

 • Tweede ronde voor schrijfdagen subsidieaanvraag aardgasvrij

  Tweede ronde voor schrijfdagen subsidieaanvraag aardgasvrij

  De subsidie ‘Korte termijn innovaties aardgasloze wijken, woningen en gebouwen’ beloont innovaties die op grote schaal wijken aardgasvrij maken. Speciaal voor deze subsidie georganiseerde schrijfdagen waren dermate succesvol dat er een tweede ronde wordt opgezet.

 • Label C is aanstormende uitdaging voor gebouweigenaren

  Label C is aanstormende uitdaging voor gebouweigenaren

  Als gebouweigenaar sta je de komende tijd voor de opgave om je pand niet alleen energieneutraal en circulair, maar ook gasloos en gezond te maken. De eerste uitdaging omrent energie staat al voor je deur, want in 2023 moeten alle kantoorgebouwen minimaal label C dragen.

 • Transformatie naar gezonde en duurzame sociale huurwoningen

  Transformatie naar gezonde en duurzame sociale huurwoningen

  In Houten wordt een kantoorpand getransformeerd naar 74 gasloze sociale huurwoningen. De woningen worden voorzien van vloerverwarming en het all-electric concept van Inventum.    

 • Video: Herbeleef het Duurzaam Gebouwd Congres 2018 – Keynote Marnix Norder

  Video: Herbeleef het Duurzaam Gebouwd Congres 2018 – Keynote Marnix Norder

  Duurzaam Gebouwd maakt zich op voor het congres in 2019! Tijdens het vorige congres van 1 februari 2018 sprak onze gastheer Gemeente Haarlemmermeer vol trots over ambities voor een gasloze toekomst.

 • Als je geeft, krijg je ook wat terug

  Als je geeft, krijg je ook wat terug

  Het Green Buildings Congres 2018 op 13 september in het Koninklijke Instituut voor de Tropen verwelkomt een aantal aansprekende keynote-speakers. Eén van hen is Katja Schuurman. Zij is actrice, zangeres en presentatrice en bijzonder begaan met het lot van onze planeet en in het verlengde daarvan haar bewoners.

 • Flexibel in te delen hoofdkantoor biotechbedrijf

  Flexibel in te delen hoofdkantoor biotechbedrijf

  Het nieuwe hoofdkantoor van Genmab in Utrecht is geopend. Kenmerken van het gebouw zijn het BREEAM-NL Excellent certificaat, de ruime daglichttoetreding en de inzet op comfortabele en gezonde werkplekken.

 • Video: Herbeleef het Duurzaam Gebouwd Congres 2018 – Keynote John Nederstigt

  Video: Herbeleef het Duurzaam Gebouwd Congres 2018 – Keynote John Nederstigt

  Duurzaam Gebouwd maakt zich op voor het congres in 2019! Tijdens het vorige congres van 1 februari 2018 sprak onze gastheer Gemeente Haarlemmermeer vol trots over ambities voor een gasloze toekomst.

 • Maak de ultieme verticale boerderij

  Maak de ultieme verticale boerderij

  ‘Design the Ultimate Urban Greenhouse’: zo heet de wedstrijd om de beste verticale boerderij te maken in de herontwikkeling van Bijlmerbajes. Bij het ontwerp staan innovatie en duurzaamheid centraal.

 • Tijd om af te tellen naar het Duurzaam Gebouwd Congres 2019

  Tijd om af te tellen naar het Duurzaam Gebouwd Congres 2019

  Ben jij al aan het aftellen naar het Duurzaam Gebouwd Congres? De tiende editie vindt plaats op 14 februari 2019 en wordt georganiseerd in samenwerking met provincie Friesland.

 • Verduurzaming is een leerproces voor WIJdezorg

  Verduurzaming is een leerproces voor WIJdezorg

  Een traditioneel ‘verzorgingshuis’ heb je niet zómaar omgevormd tot een eigentijds en duurzaam verpleeghuis. Daar weten ze bij WIJdezorg, een zorgorganisatie met zeven locaties in de Rijnstreek, álles van. Al geruime tijd is men daar bezig met een toekomstgerichte transitie, waarbij zowel nieuwbouw als grootschalige renovatie van bestaande locaties wordt toegepast. De ervaringen van de voorgaande projecten worden telkens weer meegenomen in de volgende stap, zo maakt een bezoek aan Emmaus in Zoeterwoude helder. Foto: WIJdezorg

 • Zou jij een gebruikte cv-ketel huren?

  Zou jij een gebruikte cv-ketel huren?

  Veel huishoudens gaan nog niet over tot het huren van een gebruikte cv-ketel. Dat blijkt uit een onderzoek over de circulaire economie.

 • Callcenter investeert met succes in betere werkomgeving

  Callcenter investeert met succes in betere werkomgeving

  Bij het callcenter van Takeaway.com in Enschede is het binnenklimaat spectaculair verbeterd dankzij aanpassing en uitbreiding van de bestaande klimaatinstallatie. Het is een lastig proces geweest, zegt Marlou Meulman, facilitair manager: “Een zo prettig mogelijk werkklimaat heeft voor ons een hele hoge prioriteit. Ondanks alle inspanningen en initiatieven is het nog niet optimaal, maar het wordt steeds beter.”

 • asdf1

  asdf1

  adsf

 • Een revolutie teweegbrengen als startup

  Een revolutie teweegbrengen als startup

  Als startup heb je grote plannen: je hebt dé oplossing om energieopslag naar het volgende niveau te tillen. Of je komt met een nieuwe manier om via blockchain circulair bouwen te versnellen. Die ideeën zijn essentieel om klimaatdoelstellingen in te vullen en de vastgoedvoorraad van ons kikkerlandje toekomstbestendig te maken.

 • Kantoorgebouw wordt slimste gebouw van Duitsland

  Kantoorgebouw wordt slimste gebouw van Duitsland

  Ten noordwesten van het centraal station van Berlijn komt het hightech kantoorgebouw EDGE Grand Central. Edge Technologies realiseert daar samen met BAM Deutschland een smart building, dat gebruik van energie minimaliseert en exploitatiekosten tot een minimum beperkt.

 • Circulariteit thema voor tweede Young Thinkers Event

  Circulariteit thema voor tweede Young Thinkers Event

  Duurzaam Gebouwd-experts Lars van der Meulen en Daan Bruggink staan op het podium van het tweede Young Thinkers Event. Dit keer vindt het evenement plaats op 18 september aanstaande, in de Tuinzaal van het Centraal Museum in Utrecht.

 • 'AR, VR en 3D-printen breken door'

  'AR, VR en 3D-printen breken door'

  Augmented Reality, Virtual Reality en 3D-printen van bouwcomponenten breken de komende 5 jaar door. Uit het BNA Verdiepingsonderzoek Q1 2018 blijkt dat architectenbureaus deze technologische ontwikkelingen vooral als kans zien en niet of nauwelijks als bedreiging.

 • Logistiek dienstverlener krijgt grootste zonproject Amsterdam

  Logistiek dienstverlener krijgt grootste zonproject Amsterdam

  Foto: Een van de vijf locaties in beeldLogistiek dienstverlener CWT laat ruim 41.000 zonnepanelen installeren, verspreid over 5 locaties. Dit wordt het grootste zonproject van Amsterdam.


Logo CFP Green Buildings
Logo CES Nederland BV
Logo Meer met Minder
Logo Mapei Nederland B.V.
Logo VEKA AG Nederland
Logo LIAG architecten en bouwadviseurs
Logo Landstra Bureau voor Bouwfysica
Logo Viega Nederland
Logo MAT25
Logo FALK Bouwsystemen B.V.
Logo Vasco Group nv
Logo Rexel Nederland B.V.
Logo Remmers Bouwchemie BV
Logo Vaillant Group Netherlands
Logo TU Delft
Logo TVVL
Logo Klimaat Beheer
Logo De Meeuw Bouwsystemen
Logo Brink Climate Systems
Logo Otis BV
Logo Greenworks
Logo WTH
Logo Parkeer Netwerk Nederland
Logo Climate Neutral Group
Logo Van Lien Noodverlichting
Logo SOPREMA B.V.
Logo Navos Klimaattechniek B.V.
Logo Van der Heijden bouw en ontwikkeling
Logo Veluwezoom Verkerk Vastgoedontwikkeling
Logo Itho Daalderop
Terug naar boven