Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Connect Update


 • Round Table Gebouwschil: 'Bundel kennis om innovaties te vervolmaken'Round Table Gebouwschil: 'Bundel kennis om innovaties te vervolmaken'

  Round Table Gebouwschil: 'Bundel kennis om innovaties te vervolmaken'

  Google je de term 'Gebouwschil' kom je uit bij termen als thermische isolatie, energieneutraal bouwen, luchtdichtheid en meer. Maar wat is nu de functie van de gebouwschil en hoe draagt deze bij aan de leefomgeving en de productiviteit van de gebruikers?

  Lees verder..
 • Round Table: 'Lineaire ontwikkeling wordt dissatisfier'Round Table: 'Lineaire ontwikkeling wordt dissatisfier'

  Round Table: 'Lineaire ontwikkeling wordt dissatisfier'

  Een modelwoning van PLEKvoor in het Gelderlandse Lobith was de locatie voor een rondetafelgesprek over de status quo en toekomst van circulair bouwen. “De vraag naar circulaire gebouwen neemt toe, maar er moet nog veel gebeuren om alle opdrachtgevers van Nederland te overtuigen.”

  Lees verder..
 • Round Table: meediscussiëren over de kansen van prestatiecontractenRound Table: meediscussiëren over de kansen van prestatiecontracten

  Round Table: meediscussiëren over de kansen van prestatiecontracten

  Een Round Table over prestatiecontracten, georganiseerd door Duurzaam Gebouwd, gaat in op de kansen binnen dit thema. Met drie prikkelende stellingen discussiëren de deelnemers over dit onderwerp.  

  Lees verder..
 •  'NoM wordt succes als energieopslag en elektra infrastructuur goed geregeld zijn' 'NoM wordt succes als energieopslag en elektra infrastructuur goed geregeld zijn'

   'NoM wordt succes als energieopslag en elektra infrastructuur goed geregeld zijn'

  Nul-op-de-Meter vormt de grootste uitdaging in de bouw. De elektra infrastructuur moet aangepast worden om opwek en verbruik te faciliteren en bewoners moeten hun gedrag aanpassen om maandelijks € 0 op hun energierekening te zien. Wat staat de sector in de weg om heel Nederland NoM te maken?

  Lees verder..
 • Aanpassing aanbestedingswet belangrijke impuls voor circulaire economieAanpassing aanbestedingswet belangrijke impuls voor circulaire economie

  Aanpassing aanbestedingswet belangrijke impuls voor circulaire economie

  Meer leveranciers zien de kansen en de noodzaak van de circulaire economie. Gebouweigenaren daarentegen stuiten vooral op een gebrek aan financiering om hun gebouwen circulair te ontwerpen en in te richten. Innovatieve financieringsconstructies als leasecontracten vormen een deel van de sleutel om de businesscase te sluiten.

  Lees verder..
 • Roundtable: ‘Behoefte aan ESCo-ambassadeurs’Roundtable: ‘Behoefte aan ESCo-ambassadeurs’

  Roundtable: ‘Behoefte aan ESCo-ambassadeurs’

  In de zoektocht naar een oplossing om Energy Service Companies (ESCo’s) beter te vermarkten, blijkt het vinden van ambassadeurs een goede optie. Dat bleek uit de Round Table over dit onderwerp bij Unica Ecopower, het ESCobedrijf van technisch dienstverlener Unica in Hoevelaken.

  Lees verder..
 • All electric als toekomst van duurzame bouwAll electric als toekomst van duurzame bouw

  All electric als toekomst van duurzame bouw

  Innovaties op het gebied van accupakketten en alternatieve elektriciteitsvoorzieningen maken een all-electricmaatschappij mogelijk. Een Duurzaam Gebouwd Op Locatie-bijeenkomst met het thema Duurzame Energie gaf deelnemers een glimp van de toekomst, onder andere door showcases van toekomstbestendige Nul-op-de-Meterprojecten.

  Lees verder..
 • Klemko Techniek nieuwe partner van Duurzaam GebouwdKlemko Techniek nieuwe partner van Duurzaam Gebouwd

  Klemko Techniek nieuwe partner van Duurzaam Gebouwd

  Klemko Techniek trad toe als nieuwe partner van Duurzaam Gebouwd. In een interview legt de organisatie uit hoe ze inzet op duurzaamheid en welke ontwikkelingen zij verwacht in de komende jaren.

  Lees verder..
 • Roundtable: ‘Niemand werkt bewust mee aan een ongezond gebouw’Roundtable: ‘Niemand werkt bewust mee aan een ongezond gebouw’

  Roundtable: ‘Niemand werkt bewust mee aan een ongezond gebouw’

  In een gezond gebouw is het prettiger werken en wonen. Wat maakt dat we een gebouw ‘gezond’ noemen? De gebruikte materialen? De installaties? De omgevingsfactoren? Deze vragen stonden centraal tijdens de Round Table over Gezonde Gebouwen. In Peutz’ laboratorium voor bouwfysica discussieerden 14 professionals over 3 actuele stellingen. 

  Lees verder..
 • 'Incentives noodzakelijk voor financiering aardbevingsbestendig bouwen''Incentives noodzakelijk voor financiering aardbevingsbestendig bouwen'

  'Incentives noodzakelijk voor financiering aardbevingsbestendig bouwen'

  Scheuren, verzakkingen en compleet weggetrokken gevels zijn de gevolgen van decennialange gaswinning. Wat kunnen bewoners, bouwpartijen en overheden doen om de Groningse voorraad gereed te maken voor de toekomst?

  Lees verder..
 • Een van Europa’s duurzaamste hotels komt in AmsterdamEen van Europa’s duurzaamste hotels komt in Amsterdam

  Een van Europa’s duurzaamste hotels komt in Amsterdam

  Zo’n 5 minuten lopen van het Amsterdamse metrostation Spaklerweg, in de wijk Amstelkwartier, verrijst een gebouw van 76 meter hoog: een viersterrenhotel. Met het duurzaamheidscertificaat LEED Platinum moet dit een van de duurzaamste hotels van Europa worden. “De gevel organiseert en controleert het binnenklimaat.”

  Lees verder..
 • Wethouder Choho: ‘Amsterdam als duurzaam proefgebied’Wethouder Choho: ‘Amsterdam als duurzaam proefgebied’

  Wethouder Choho: ‘Amsterdam als duurzaam proefgebied’

  Door de toenemende urbanisatie blijft de gemeente Amsterdam groeien. Dit maakt het werk voor wethouder Duurzaamheid Abdeluheb Choho niet eenvoudiger. Hij wil het onderwerp duurzaamheid groot maken, zodat mensen bewustere keuzes nemen. “De toenemende verdichting in steden beschouw ik als een grote uitdaging om tot duurzame oplossingen te komen.” 

  Lees verder..
 • Roundtable: ‘Docent is bepalende factor in scholen’Roundtable: ‘Docent is bepalende factor in scholen’

  Roundtable: ‘Docent is bepalende factor in scholen’

  ‘Het schoolgebouw is uit, de leeromgeving is in.’ Onder die noemer organiseerden VBI, Van den Berg Architecten en Duurzaam Gebouwd de Round Table ‘Gezonde leeromgeving’. 

  Lees verder..
 • Roundtable: ‘We hebben ESCo’s te moeilijk gemaakt’Roundtable: ‘We hebben ESCo’s te moeilijk gemaakt’

  Roundtable: ‘We hebben ESCo’s te moeilijk gemaakt’

  ‘De Amerikaanse econoom Jeremy Rifkin voorspelt dat er honderden ESCo’s komen. Waarom krijgen wij het ESCo-verhaal echter niet goed over bühne?’ De vraag stond centraal tijdens de roundtable hierover, bij Unica in Hoevelaken.

  Lees verder..
 • Nieuwe verdienmodellenNieuwe verdienmodellen

  Nieuwe verdienmodellen

  Steeds meer organisaties hanteren een nieuw verdienmodel: ze verkopen niet een product of dienst met een marge, maar zoeken naar andere manieren om inkomsten te genereren.  

  Lees verder..
 • Energieleverancier gaat gebouwen slim verduurzamenEnergieleverancier gaat gebouwen slim verduurzamen

  Energieleverancier gaat gebouwen slim verduurzamen

  Door een minderheidsbelang in het softwarebedrijf Simaxx in te nemen, gaat Eneco zich nadrukkelijker richten op de markt van energiebesparing in en slimme aansturing van gebouwen.

  Lees verder..
 • PEP-meeting bij winstgevende herhuisvesting AllianderPEP-meeting bij winstgevende herhuisvesting Alliander

  PEP-meeting bij winstgevende herhuisvesting Alliander

  Jaarlijks organiseert Duurzaam Gebouwd diverse PEP-meetings, exclusief toegankelijk voor partners en experts van Duurzaam Gebouwd. Telkens is de locatie voor dergelijke bijeenkomsten innovatief, inspirerend en vooroplopend op het gebied van duurzaamheid.

  Lees verder..
 • Van milieudelict naar een kuuroordVan milieudelict naar een kuuroord

  Van milieudelict naar een kuuroord

  Dagelijks vindt milieudelicten plaats. Te veel afvalwater in de rivieren geloosd, verboden chemisch afval in het milieu gestort, stoten auto’s te veel CO2 en NOx uit en worden auto’s gewassen op straten waar dat niet mag.

  Lees verder..
 • 'Verbeterde kwaliteitsborging versnelt vraag naar NOM''Verbeterde kwaliteitsborging versnelt vraag naar NOM'

  'Verbeterde kwaliteitsborging versnelt vraag naar NOM'

  Nul-op-de-Meter (NOM) maakt furore in de markt, met mooie voorbeelden van comfortabele renovaties en in recordtijd neergezette nieuwbouw. “Het volgende hoofdstuk voor projecten met deze noemer is energieopslag en -transport. De beïnvloeding van bewonersgedrag vergt nog aandacht, evenals het integraal oppakken van de bouwopgave.”

  Lees verder..
 • ‘Kennisdeling leidt tot innovatie’‘Kennisdeling leidt tot innovatie’

  ‘Kennisdeling leidt tot innovatie’

  Wie is verantwoordelijk in een bouwproject? Die vraag stond centraal tijdens een businessmeeting over Ketensamenwerking, die plaatsvond tijdens Building Holland 2016.

  Lees verder..

Logo Gemeente Haarlemmermeer
Logo VEKA AG Nederland
Logo Construct Advocaten
Logo Draka Kabel B.V.
Logo Schüco Nederland
Logo Inventum
Logo ULC Installatietechniek B.V.
Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)
Logo Berkvens Deursystemen
Logo Knauf BV
Logo Celdex
Logo Dubotechniek Bedrijven
Logo Coolmark B.V.
Logo Building Holland
Logo Strukton Worksphere
Logo WOLF Energiesystemen B.V.
Logo Van den Berg Groep
Logo Regeltechniek Nederland
Logo Busch-Jaeger
Logo Velox
Logo Kingspan Unidek
Logo LG Electronics
Logo TerraTransities
Logo De Vries en Verburg
Logo KNX Nederland
Logo Rijkswaterstaat
Logo Duco Ventilation & Sun Control
Logo VolkerWessels Vastgoed
Logo ROCKWOOL B.V.
Logo Vandersanden
Terug naar boven