Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Toine Bullens


Toine Bullens

Functie:
Senior Consultant

Organisatie:
Brink Management / Advies

Publicaties op duurzaamgebouwd.nl

Bekijk alle publicaties op duurzaamgebouwd.nl »

Toine Bullens (1982) voltooide in 2007 zijn studie Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij startte in datzelfde jaar zijn loopbaan bij Van Aken Architecten als bouwtechnisch ontwerper. In die rol was hij gedurende het gehele ontwerpproces actief betrokken bij complexe bouwprojecten. Uiteenlopend van hightech projecten en cleanroom gebouwen tot datacentra en grootschalige renovatieprojecten. Toine was de spil tussen de conceptueel denkende architect en de bouwkundige technici die het ontwerp technisch uitwerken.

In 2008 kwam hij in aanraking met een eerste BIM-project en onderkende direct de potentiële meerwaarde van BIM voor zowel organisatie als projecten. Toine werd daarop operationeel verantwoordelijk voor de implementatie van BIM binnen de organisatie. Interne en externe kennisdeling vormde hiervoor een belangrijke basis. Dit gaf hij vorm door het doen van onderzoek, geven van interne workshops en externe lezingen.

Medio 2015 maakte Toine de overstap naar Brink Groep; het fundament waarop vier bedrijven groeien: innvire, Brink Management / Advies, Kontek en Ibis. Allemaal gespecialiseerde bedrijven in management, advies en automatisering, die klanten ondersteunen bij bouw, huisvesting en vastgoed opgaven. In de rol van BIM-manager is Toine binnen de vier bedrijven van Brink Groep de verbindende schakel op strategisch, tactisch en operationeel niveau

Informatie uit een BIM wordt gedurende de levenscyclus van een gebouw gebruikt voor uiteenlopende doeleinden. Van het produceren van tekenwerk in de ontwerpfase tot het maken van onderhoudsplannen in de exploitatiefase. De expertises van de vier bedrijven binnen Brink Groep bestrijken dezelfde levenscyclus. Toine ziet het als uitdaging met deze kennis de inhoud van het BIM met de opdrachtgever te specificeren en de ontwikkeling van het model tijdens het ontwerpproces te coördineren en valideren. Waardoor de gebruiker tijdens de exploitatiefase kan beschikken over actuele, consistente en betrouwbare informatie. 

Toine richt zich op de verdere implementatie en ontwikkeling van BIM gerelateerde activiteiten van de bedrijven binnen de groep. Daarnaast zet hij zijn praktijkervaring in door als BIM-regisseur in projecten te opereren. Zijn doel hierbij is voor zowel opdrachtgever als opdrachtnemer de volledige potentie van het bouwwerk informatie model te benutten.

« Naar het overzicht

Terug naar boven