Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Thomas Bögl


Thomas Bögl

Functie:
directeur, architect LIAG architecten en bouwadviseurs

Organisatie:
LIAG Architecten

Publicaties op duurzaamgebouwd.nl

Bekijk alle publicaties op duurzaamgebouwd.nl »

Thomas Bögl (1968) maakt sinds oktober 2009 deel uit van LIAG architecten en bouwadviseurs. Als senior architect heeft hij zich gespecialiseerd in duurzaam bouwen. Na zijn architectuurstudie aan de Technische Universiteit van Berlijn specialiseerde hij zich in milieuwetenschappen aan de Universiteit van Oost-Londen om vervolgens opleidingen als bouwbioloog en in Cradle to Cradle te volgen. Hij heeft aan diverse projecten gewerkt die de mogelijkheden van de integratie van duurzaamheid in het bouwen in al zijn aspecten onderzochten.

Enkele recente gebouwen waar Thomas met zijn team aan heeft gewerkt zijn:

Nieuwbouw I/O-gebouw Faculteit Educatie HAN, Nijmegen: Bij oplevering het meest duurzame onderwijsgebouw en uitgeroepen tot het meest Leefbare gebouw van Nederland in 2014.

Nieuwbouw Lyceum Schravenlant, Schiedam: Het eerste schoolgebouw van Nederland dat volledig is in de filosofie van Cradle to Cradle is gerealiseerd. Tevens winnaar Award Duurzame architectuur 2014

Nieuwbouw Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, UtrechtHet Prinses Máxima Centrum streeft ernaar één van de meest innovatieve ziekenhuizen te zijn wat betreft energiegebruik, CO2-uitstoot, waterhuishouding en milieuvervuiling. Het Prinses Máxima Centrum wil dit bereiken door toepassing van een effectieve combinatie van duurzame maatregelen.

Meer info over Thomas Bögl: http://www.duurzaamgebouwd.nl/leden/c/thomas-bogl-liag-architecten-en-bouwadviseurs-1

[Foto van Thomas Bögl is gemaakt door Hannah Anthonysz]

« Naar het overzicht

Terug naar boven