Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Theo Smulders


Theo Smulders

Functie:
Directeur Celsius Benelux

Organisatie:
Celsius Benelux

Theo Smulders (1966) is sinds 1996 een van de 2 directeuren van Celsius Benelux B.V.  Daarvoor studeerde hij tot 1984 Computertechniek aan de HTS te Enschede en tot 1989 Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven. Na zijn stage in Zwitserland studeerde hij af bij Philips Natlab.

Tijdens zijn eerste carrièrestap bij Honeywell in Amsterdam paste hij de verworven vaardigheden toe op de klimaatautomatiseringsmarkt.

Als dealer van Honeywell in het hoge Noorden ontstond Celsius Benelux. Binnen 4 jaar groeide het bedrijf door tot een volledig onafhankelijke systeemintegrator voor de utiliteit gebouwenmarkt in de Benelux.

In 2005 introduceerde Celsius Benelux haar eigen web-based platform ComfortKey waarmee een volledige systeemintegratie van de disciplines klimaat- en lichtregeltechniek en beveiliging kan worden gerealiseerd. ComfortKey wordt voortdurend uitgebreid met modules die inzicht geven in energieverbruik, energiebesparing en duurzaamheid in gebouwen.

Het succes bij het uitvoeren van grote utiliteitsprojecten bracht een grote vraag mee naar service en onderhoud. Dit heeft in 2010 geleid tot het opzetten van Control Energy Services (CES) als werkmaatschappij met als hoofdtaak onderhoudscontracten voor de korte tot zeer lange termijn aan te gaan.

Met als doel een antwoord te geven op de stijgende behoefte aan kwaliteit en kennis van elektrotechniek is in 2015 Banens Elektrotechniek in de holding opgenomen.

De toekomstvisie van Celsius Benelux en Theo Smulders is de doorgroei in de Duitstalige landen. 2015 staat gepland om in Zwitserland te starten, waar een hoge mate van kwaliteit en techniek wordt gevraagd.

« Naar het overzicht

Terug naar boven