Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Pieter Fritz


Pieter Fritz

Functie:
Ontwikkelaar duurzame systemen

Organisatie:
Berkvens B.V.

Publicaties op duurzaamgebouwd.nl

Bekijk alle publicaties op duurzaamgebouwd.nl »

Goed boeren verstand

Pieter begon zijn eerste baan bij een uitgever om een eigen magazine op te zetten over duurzaamheid in de bouw -en vastgoed wereld. Na een omzwerving van andere functies begon Pieter Fritz in 2013 bij Duurzaam Gebouwd. Een relatief kleine organisatie met toendertijd 5 man. In de 5 daarop volgende jaren Duurzaam Gebouwd mede op de kaart gezet en geholpen uit te groeien tot landelijk het grootste multi-level platform in Nederland op het gebied van verduurzaming. Daarnaast in het voortraject mede verantwoordelijk voor de oprichting van het Horizon 2020 project, Green Buildinvest Initiative.

Na 5 jaar bij vele organisaties aan tafel te hebben gezeten met de oproep en advies om anders na te denken over de impact van je eigen organisatie besloot Pieter Fritz om zelf aan de andere kant van de tafel te gaan zitten.

Vanaf januari 2018 begonnen bij Berkvens als Ontwikkelaar Duurzame Systemen. Een mooie functie titel, maar veel belangrijker nog een mogelijkheid om direct op organisatorisch niveau impact te leveren. Dat is namelijk waar Pieter in gelooft; wil je impact leveren dan begint dat met een goede portie boeren verstand en bij jezelf, ook als organisatie zijnde!

Berkvens
Zowel in de eigen bedrijfsvoering, producten en dienstverlening, maar ook als partner in de keten, zoekt Berkvens continu naar het juiste evenwicht. Een compromisloze interne procesbeheersing gericht op duurzaamheid, productinnovaties zoals Fitec, voortdurende verbetering van onze CO2 footprint, FSC®, de afvalbarometer en 100% groene stroom, geven een deel van onze MVO-inspanningen weer. Met resultaat!

Berkvens heeft de ambitie om d.m.v. innovatie bij te dragen aan circulair bouwen en is altijd op zoek naar een dialoog met mogelijke partners. Dit om kansen te traceren en samen goede businessmodellen te ontwikkelen.

« Naar het overzicht

Terug naar boven