Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Paul Dielissen


Paul Dielissen

Functie:
Directeur DimensieVier

Organisatie:
DimensieVier

Na een studie Bouwkunde en Volkshuisvesting aan de Hogeschool Tilburg en de verplichte dienstplicht ben ik mijn carriere begonnen bij de Provinciale Directie Volkshuisvesting van de Provincie Noord Brabant. Na een jaar ben ik in 1986 voor de gemeente Haarlem gaan werken waar ik direct met het thema duurzaamheid en energie aan de slag ben gegaan. Een van de projecten op dat gebied was het MW2 project met architect Renz Pijnenborg.

In 1990 ben ik aan de slag gegaan bij toen nog Woningbouwvereniging Volkshuisvesting Breda en nu WonenBreburg. Als medeverantwoordelijke voor de afdeling Vastgoed & Projectontwikkeling heb ik duurzaamheid en energie tot een speerpunt in de ontwikkeling van nieuwbouw en groot onderhoud gemaakt.

Mooi hoogtepunt was de Positieve Energie Prijs die ik in 2002 mocht ontvangen voor de renovatie van een jaren 70 woningbouwcomplex waar een energiebesparing van meer dan 60% werd gerealiseerd. Voor de nieuwbouw projecten lag de doelstelling op het gebied van duurzaamheid hoog. Goede voorbeelden van energiezuinig, duurzame en comfortabele woningen zijn projecten in Overkroeten (1994), kantoor en woningen Woningbouwvereniging (1996), Kroeten (2000) en Westerpark (2002). 

In 2004 ben ik toegetreden tot het directieteam van Cofier. Ik was daar verantwoordelijk voor project- en bouwmanagement. Cofier was een ontwikkelaar voor corporaties in Noord Brabant en ontwikkelde en realiseerde voor die corporaties projecten. In 2008 werd ik door AM gevraagd voor de functie van directeur AM Energy (later AM Duurzaam). Namens AM was ik lid van de commissie Duurzaamheid & Milieu van de NEPROM.

Na een boeiende periode waarin het ontwikkelen van duurzame projecten voor AM core business is geworden ben ik op 1 januari 2011 mijn eigen onderneming gestart. Vanuit mijn eigen adviesbureau werk ik voor grote ontwikkelaars als AM, HBO en ASR Vastgoed Ontwikkeling, corporaties, zorginstellingen, gemeentelijke en provinciale overheden, onderwijsinstellingen en beleggers. Met mijn oud studiegenoot Ger Maes ben ik in 2012 DimensieVier gestart. DimensieVier is een adviesbureau op het gebied van duurzame gebied- en vastgoedontwikkeling met projecten in binnen- en buitenland.

Sinds 2011 ben ik BREEAM NL expert en assessor voor diverse schema’s, lid van de Adviesgroep Nieuwbouw en het College van Deskundigen van DGBC en initiatiefnemer, medeoprichter en bestuurslid van Green Business Club Breda. 

« Naar het overzicht

Terug naar boven