Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Paul de Ruiter


Paul de Ruiter

Functie:
Directeur

Organisatie:
Architectenbureau De Ruiter

Publicaties op duurzaamgebouwd.nl

Bekijk alle publicaties op duurzaamgebouwd.nl »

Paul de Ruiter (1962) studeerde in 1990 (cum laude) af aan de TU Delft en richtte in 1994 zijn eigen bureau op. Naast zijn ontwerpwerkzaamheden werkt De Ruiter aan een promotieonderzoek naar klimaatactieve gevels (The Chameleon Skin).

Architectenbureau Paul de Ruiter is van begin af aan een groot pleitbezorger van duurzame, energiezuinige architectuur. Het bureau werkt vanuit de overtuiging dat door onderzoek en innovatie esthetisch mooie gebouwen kunnen ontstaan die duurzaam en energiezuinig zijn en gezond om in te verblijven.

De kernwoorden innovatie, duurzaamheid, identiteit en interactie liggen dan ook ten grondslag aan de visie van ons bureau. De toekomst dichterbij brengen door innovatieve architectuur te maken, dat is primair ons streven. Het schijnbaar onmogelijke mogelijk maken en onverwachte en grensverleggende oplossingen bieden.

Paul de Ruiter geeft regelmatig lezingen in binnen- en buitenland; schrijft artikelen voor vaktijdschriften; zit in de programmaraad van ARCAM en was tot voor kort voorzitter van de stichting Living Daylights. Het bureau zet zich in voor diverse instanties die een duurzame samenleving nastreven, is aangesloten bij De Groene Zaak; is participant van de Dutch Green Building Council; lid van de BNA; medeoprichter van de Transitieformule; oprichter van het DGBC Lab en sponsor van Leegstand van zaken.

Enkele spraakmakende projecten van het bureau zijn het CO2-neutrale hoofdkantoor voor TNT (Hoofddorp), een van de duurzaamste gebouwen in Europa (LEED Platinum); het UPC kantoor en callcenter in Leeuwarden (BREEAM Excellent); Sigmax in Enschede; het stedelijk bouwblok Delflandplein (Amsterdam); het kantoor voor Rijkswaterstaat Zeeland (Middelburg); Villa Kogelhof (Zeeland); Villa Deys (Rhenen) en het Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuidoost.

Momenteel werkt zijn bureau onder meer aan een nieuw universiteitsgebouw van de Erasmus Universiteit in Rotterdam; aan het nieuwe Masterplan Beeldkwaliteit van de Afsluitdijk (i.s.m. Feddes Olthof Landschapsarchitecten); een nieuw hoofdkantoor voor Nature’s Pride in Honderland (Maasdijk); hoofdkantoren voor Fluor (Haarlem) en Avery Dennison (Oegstgeest); het duurzame viersterren hotel Amstelkwartier (Amsterdam) en het Inspiratiecentrum Grevelingen.

www.paulderuiter.nl
www.dezuidkas.nl
www.transitieformule.nl
www.twitter.com/pdrarchitects
www.facebook.com/Architectenbureau.Paul.de.Ruiter

« Naar het overzicht

Terug naar boven