Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Milène Bekkers


Milène Bekkers

Functie:
Gemeente Venlo

Organisatie:
Gemeente Venlo

Milène Bekkers heeft 20 jaar ervaring op het gebied van milieu, duurzame ontwikkeling en circulaire innovatie. Milène werkt als strategisch adviseur duurzame ontwikkeling bij de gemeente Venlo. Venlo is koploper op het gebied van circulaire innovatie, en is geïnspireerd door het gedachtengoed van Cradle to Cradle. Waar duurzaamheid 20 jaar geleden nog een moeizaam thema was, is het nu een absolute must. Wat Milène belangrijk vindt is het maken van de juiste, toekomstbestendige keuzes die effectief een bijdrage leveren aan een gezonde en veilige leefomgeving.

Door te innoveren en te excelleren met nieuwe ontwerpconcepten en businessmodellen ontstaat een nieuwe energie. Lef tonen, kleur bekennen en  de juiste vragen stellen aan de markt leiden tot een dynamiek waarbij partijen daadwerkelijk voelen dat ze samen een stap kunnen zetten in de transitieopgave.

Milène is 8 jaar geleden in Venlo één van de initiators geweest om met circulaire innovatie, waaronder Cradle to Cradle, aan de slag te gaan. Door vasthoudendheid en door bewijslast te leveren is de gemeente , maar ook veel van haar stakeholders, ervan overtuigd dat duurzame meerwaardecreatie de basis is voor duurzame quality of life.

Het door Cradle-to-Cradle geïnspireerde Stadskantoor in Venlo is inmiddels wereldwijd een iconisch gebouw.

« Naar het overzicht

Terug naar boven