Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Maurice Beijk


Maurice Beijk

Functie:
Specialist Duurzaam Bouwen

Publicaties op duurzaamgebouwd.nl

Bekijk alle publicaties op duurzaamgebouwd.nl »

Maurice heeft als Specialist Duurzaam Bouwen een belangrijke bijdrage geleverd aan de realisatie van de "groene" fabriek van Unipro.  Maurice is van huis uit A + D architect en heeft ook de inrichting van het bedrijfspand van Unipro verzorgd. Zijn passie is Duurzaam Bouwen! Alles wat Maurice in zijn eigen energie-positieve woning, heeft ontwikkeld past hij bij Unipro in het kwadraat toe. Maurice werkt sinds 2012 bij Unipro.

Specialist Duurzaam Bouwen
Maurice is ervan overtuigd dat duurzaam bouwen of produceren niet complex of duur hoeft te zijn.  Dit bewijst hij met de toets van GPR-Gebouw : het rapportcijfer voor de duurzaamheidsprestaties van het bedrijfspand van Unipro is 8,66. Met het gebruik van gezond verstand en uitgekiende maatregelen is onder andere het verbruik van energie en  water in het bedrijfspand van Unipro sterk beperkt. Het pand heeft bijvoorbeeld geen gas-aansluiting. Een warmtepomp, gecombineerd met een WKO-installatie en op biomassa gestookte pelletkachels, zorgen dat een gasaansluiting overbodig is en dat Unipro volledig CO2-neutraal opereert, zowel in de kantooromgeving als tijdens het productieproces. Dit is uniek voor een productie-bedrijf.

Innovatief
Maurice coördineert de samenwerking met verschillende onderwijsinstellingen, hoge scholen, universiteiten, klanten en leveranciers. Maurice is continu op zoek naar mogelijkheden voor co-creatie, samenwerking én het ontwikkelen van duurzame oplossingen.

Samenwerken
Samen met de gemeente Haaksbergen en de Provincie Overijssel werkt Maurice aan de verdere ontwikkeling van het industrieterrein waar Unipro nu nog als enige is gevestigd. De hoofddoelstelling is hier een industrieterrein te ontwikkelen met een energiezuinige infrastructuur, duurzame gebouwen en zo duurzaam mogelijke productieprocessen, waarvoor Unipro als voorbeeld wordt gesteld. Er worden onder andere "smart roads" aangelegd, met reflecterend granulaat in plaats van een overkill aan verlichting.

MVO-ambassadeur met passie
Daarnaast heeft Maurice bij Unipro de rol als MVO-ambassadeur. Unipro heeft als doel haar medewerkers, klanten, leveranciers en alle andere betrokkenen te inspireren tot "groenere" oplossingen. MVO bestaat volgens Maurice niet uit de bekende 3 peilers People, Planet en Profit,  maar uit 4. De 4e peiler, "Passie" is het allerbelangrijkst! Met zijn passie voor duurzaamheid,  samenwerking en co-creatie heeft Maurice inmiddels velen weten te inspireren met zijn out-of-the-box ideeën voor duurzame (vloer)oplossingen.

« Naar het overzicht

Terug naar boven