Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Marc Hopman


Marc Hopman

Functie:
Revitalisatie Directeur

Organisatie:
Croonwolter&dros

Marc Hopman is werkzaam als Revitalisatie Directeur bij Croonwolter&dros. Hij is verantwoordelijk voor de propositie revitalisatie. Een gerevitaliseerd gebouw is Duurzaam, Slim en Vitaal voor zowel gebruiker als eigenaar.

Duurzaam op het gebied van energiegebruik, energieopwekking en materiaalgebruik, slim door middel van sensortechnologie en vitaal op het gebied van gezondheid en flexibiliteit.

Oftewel gerevitaliseerde gebouwen waarbij de beleving gebruiker centraal staat.


Marc Hopman studeerde Vastgoedontwikkeling aan de Hogeschool van Arnhem, maar ook Elektrotechniek met als afstudeerrichting Energietechniek aan de Hogeschool van Alkmaar. Hij is lid van de RICS. Daarnaast heeft hij verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van Projectmanagement en Adviesvaardigheden.

Bij Croonwolter&dros houdt hij zich bezig met het revitaliseren van gebouwen. Hij heeft hij zich gespecialiseerd in het proces van het revitaliseren van vastgoed.

De periode voor Croonwolter&dros was Marc projectmanager en consultant bij AT Osborne. Daar heeft hij verschillende verduurzamingsprojecten begeleidt en heeft hij de markt kennis laten maken met innovatieve energieprestatiecontracten (ESCo-contractvormen), die het opheffen van de splitincentive ondersteunen. Het door hem opgestelde energieprestatiecontract is door platformduurzamhuisvesting.nl opgenomen in de menukaart prestatiecontracten. Zie link: http://www.platformduurzamehuisvesting.nl/prestatiecontract
Dit contract is de standaard geworden voor de ESCo contractvormen en voor de innovatieve prestatiegerichte onderhoudscontracten met een energieprestatie.

Hij is tevens één van de bedenkers en oprichters van de reviewsite HappyBuildingIndex.nl. De ZOOVER voor duurzame gebouwen. In deze index staat de mening van de gebruiker centraal.

Zijn kennisgebieden zijn: Revitalisatie, Projectmanagement, Verduurzaming van Vastgoed, Energieprestatiecontracten (EPC), Prestatiegerichte onderhoudscontracten, ESCo's (Energy Service Company's) Financieel Management, Bouwkostenmanagement, Programma's van Eisen, Facilitymanagement.

« Naar het overzicht

Terug naar boven