Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Lars Weijers


Lars Weijers

Functie:
Directeur Weijerseikhout

Organisatie:
Weijerseikhout

Lars Weijers (41) heeft sinds 2008 de dagelijkse leiding over Weijerseikhout. Weijerseikhout uit Groesbeek is een begrip in de dakenbranche. Na zijn studie Bedrijfseconomie maakte Lars Weijers in 1998 de keus voor het bedrijf. Hiermee kwam de derde generatie in beeld.

“Vlak na de Tweede Wereldoorlog hielp mijn grootvader mensen die een nieuw dak boven hun hoofd nodig hadden of hun bestaande dak wilden laten repareren.” Dat ‘helpen’ zit ook in het DNA van Lars Weijers. Alles staat in het teken om de opdrachtgever van dienst te zijn. Onder leiding van Jan Weijers en Lars Weijers is Weijerseikhout verder gegroeid van dakpannenlegger naar gespecialiseerde dakaannemer. Als dak- en solar-specialist en expert in het verduurzamen van bestaand vastgoed helpen wij opdrachtgevers hun energetische doelstellingen te behalen. Met een bedrijfsformule die gestoeld is op toegevoegde waarde, ketensamenwerking en gelijkwaardigheid.

Vooruitstrevende projecten

Lars Weijers is een visionair als het gaat om het energetisch opwaarderen en het verduurzamen van bestaand vastgoed. Dat blijkt uit vooruitstrevende projecten als complex 28 in Nunspeet en Elspeet waar Weijerseikhout klantwaarde creëerde door ketenintegratie supply chain. Lars Weijers ontwikkelde hier met zijn team een daksysteem dat de factor arbeid naar de fabriek verplaatste en realiseerde een energielabelstap van label F naar label A. Met als gevolg een beter planbare montageperiode, minder overlast en meer wooncomfort door de duurzaamheid van de woning. Ook het project aan de Zilverschoon in Abcoude is een innovatief project, met een ontwerp dat op die manier nog maar weinig wordt toegepast in de woningbouw. De woningen zijn voorzien van een compleet nieuw geïsoleerd stalen dak met twaalf geïntegreerde zonnepanelen. De andere zijde van het dak renoveren we op traditionele wijze door middel van renovatie-elementen en dakpannen.

Resultaatgericht Samenwerken

Weijerseikhout zet niet alleen in op duurzaamheid door het bestaande vastgoed energetisch op te waarderen. Ook de manier waarop het haar werkproces inricht is duurzaam. Door heel bewust langdurige en structurele relaties met andere partijen aan te gaan, werkt Weijerseikhout efficiënter, goedkoper en doelmatiger. Resultaatgericht Samenwerken (RGS) is volgens Lars Weijers hierin de krachtigste vorm. Hij is groot voorstander van deze wijze van samenwerking. Lars Weijers maakt zich al geruime tijd sterk om RGS meer onder de aandacht te brengen in de bouw- en vastgoedbranche. Dat heeft hem diverse publicaties opgeleverd, waaronder het artikel ‘Klantwaarde creëren door middel van ketenintegratie supply chain’ en een daaraan gerelateerd artikel in Aedes. Als expert op dit gebied heeft Lars Weijers ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de publicatie ‘Leidraad Resultaatgericht Samenwerken bij Investeren en Onderhoud’. Een initiatief van OnderhoudNL, TNO en SBRCURnet.

Lars Weijers - Directeur Weijerseikhout

« Naar het overzicht

Terug naar boven