Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Kor Foekens


Kor Foekens

Functie:
Commercieel Directeur Colt International

Organisatie:
Colt International

Kor Foekens is commercieel directeur bij Colt International. Hij studeerde aan de HTS en begon zijn loopbaan als technisch engineer. Zijn technische roots heeft hij in de afgelopen 25 jaar aangevuld met verschillende opleidingen op het gebied van management, Sales Leadership en CRM. Kor heeft een lange geschiedenis bij Colt. Hij begon er in 1991 als technisch adviseur. Hij verliet Colt na 8 acht jaar voor een management carrière bij achtereenvolgens KPN, Enovation en Xerox. In  2007 kwam hij bij Colt terug.

Kor is een bevlogen professional met een passie voor innovatie en duurzaamheid. Zijn kracht ligt in het in praktijk brengen van duurzame projecten. Zijn expertise  ligt op het gebied van het creëren van gezonde, duurzame, veilige en productieve omgevingen om in te leven en werken. Omgevingen waarin de mens centraal staat. Kor spreekt regelmatig over dit thema op congressen en symposia en deelt zijn kennis hierover in publicaties. Hij haalt inspiratie uit de samenwerking met andere partijen en het gezamenlijk ontwikkelen van creatieve duurzame oplossingen. Binnen Colt is hij de inspirerende motor die er voor zorgt dat duurzaamheid in de praktijk gebracht wordt en nieuwe duurzame ontwikkelingen verder uitgedragen worden. 

Colt International ontwikkelt regelmatig nieuwe oplossingen voor de gebouwde omgeving die bijdragen aan de doelstelling: energieneutraal bouwen. Voor verschillende van die oplossingen heeft Colt ook internationaal prijzen gewonnen. Zoals bijvoorbeeld de Zumtobel Group Award voor de Colt Bioreactor Facade (algengevel) en de Bavarian Energy Award 2014 voor de Colt ClimaTower (oplossing voor een zero-energy hotel).

« Naar het overzicht

Terug naar boven