Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Kim Tjoa


Kim Tjoa

Functie:
Mede-oprichter van FLOOW2 World's Reset Button

Organisatie:
FLOOW2

Publicaties op duurzaamgebouwd.nl

Bekijk alle publicaties op duurzaamgebouwd.nl »

Kim Tjoa is mede-oprichter van FLOOW2 World’s Reset Button, de eerste online business-to-business deelmarktplaats waarop bedrijven en instellingen wereldwijd onderbenutte capaciteit – van materieel en diensten tot kennis en kunde van personeel – tijdelijk kunnen delen (verhuren/uitlenen) met collega bedrijven.

Kim is circa twintig jaar actief geweest in de juridische praktijk, waarvan tien jaar als advocaat, gespecialiseerd in ondernemersvraagstukken. Sinds 2000 is werkzaam als zelfstandig ondernemer. In  2011 is Kim betrokken geraakt bij FLOOW2, waar hij nu verantwoordelijk is voor strategie en business development. De deeleconomie, waarin we efficiënter gebruik gaan maken van alles wat we al hebben door het onderling te delen, wint wereldwijd steeds meer terrein. FLOOW2 is het eerste online platform dat ‘asset sharing’ voor bedrijven mogelijk maakt.

Voor bedrijven brengt asset sharing zowel financieel als duurzaam en sociaal voordeel. Dat wat  onderbezet is en dus ondernemingsrisico vertegenwoordigd, kan tijdelijk verhuurd worden aan collega bedrijven. Zo realiseren bedrijven extra omzet, of besparen zij juist kosten door capaciteit tijdelijk in te huren van andere ondernemers. In de nieuwe economie is succes gebaseerd op de bereidheid om te delen, verbinden en samenwerken. De deeleconomie nodigt daartoe uit.

« Naar het overzicht

Terug naar boven