Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Kees de Schipper


Kees de Schipper

Functie:
Programmamanager voor het cluster bebouwde omgeving

Organisatie:
FME-CWM

Publicaties op duurzaamgebouwd.nl

Bekijk alle publicaties op duurzaamgebouwd.nl »

Kees de Schipper (1965) werkt bij de werkgeversorganisatie voor de technologische industrie FME-CWM. Belangenbehartiging vormt de rode draad in zijn carrière. Een studie milieuhygiëne aan de Landbouwuniversiteit en een MBA bij TSM business school zorgden hierbij voor een goede basis. Na een aantal jaren te hebben gewerkt als Arbo-adviseur, is hij in 2002 als senior adviseur voor werkgevers- en werknemersorganisaties in dienst getreden bij advies- en onderzoeksbureau Orbis. In 2009 heeft hij zijn voorkeur voor de technologische maakindustrie bekrachtigd met een dienstverband bij FME-CWM.

Kees is programmamanager voor het cluster bebouwde omgeving en branchemanager voor de VLA (ventilatie en luchttechniek). 40% van de omzet van FME-leden is direct of indirect gerelateerd aan de bouw met een omzet van ongeveer 8 miljard euro In Nederland. Het gaat om producten zoals staalconstructies, gevelpanelen, warmte, lucht, koeling, verlichting en elektrotechniek. De producten van FME-leden zorgen voor energiezuinige, comfortabele, veilige en toekomstbestendige gebouwen; nu en in de toekomst. Het belang van deze producten wordt steeds groter.

Kees zorgt voor de noodzakelijke profilering, initieert, begeleidt, legt verbindingen en zorgt voor in- en externe samenwerking.

« Naar het overzicht

Terug naar boven