Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Joost Ploos van Amstel


Joost Ploos van Amstel

Functie:
Algemeen Directeur

Organisatie:
Ploos Energieverlening

Joost Ploos van Amstel is geboren op 21 januari 1967. Sinds 1998 is Joost werkzaam bij Ploos Energieverlening (Ploos, www.ploos-energie.nl). Tot 2005 was Ploos een milieu consulting bureau, maar in 2005 heeft Joost de organisatie getransformeerd naar een specialist op het gebied van energiemanagement. Ploos helpt organisaties bij het creëren van grip op en het reduceren van energie(kosten). Joost heeft daarvoor diverse online energiediensten ontwikkeld welke gebruik maken van de door Ploos ontwikkelede web applicatie “Bespaar”.  

Door het ontbreken van een “traditionele” energieopleiding komt Joost met creatieve oplossingen die hij met zijn organisatie vertaalt naar unieke diensten. Zo neemt Ploos de energieadministratie over van organisaties en beheert het energiebudget via haar Stichting Derdengelden. Met behulp van de stichting tracht Ploos het bestaande energiebudget (Opex) te transformeren naar investeringsbudget (Capex) voor het implementeren van energiebesparende maatregelen.

De informatie op energiefacturen gebruikt Ploos om energiemanagement vorm te geven en de daarop gebaseerde benchmark laat zien hoe locaties energetisch presteren. Hierdoor kunnen de klanten van Ploos gericht werken aan het reduceren van het energiegebruik en het daardoor binnen de stichting bespaarde bedrag gebruiken om de maatregelen te betalen.

Innovatief, inspirerend en out of the box denken beschrijven goed wie Joost is. Zijn kracht ligt in de interactie met mensen en het met elkaar genereren van praktische oplossingen. Hij heeft kennis van de energiemarkt, weet energie en kosten te verbinden en werkt samen met stakeholders aan het daadwerkelijk terugdringen van het energiegebruik, de bijbehorende kosten en het opwekken van duurzame  energie.    

« Naar het overzicht

Terug naar boven