Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

John Mak


John Mak

Functie:
Directeur W/E adviseurs

Organisatie:
W/E adviseurs

Publicaties op duurzaamgebouwd.nl

Bekijk alle publicaties op duurzaamgebouwd.nl »

John Mak is als architect afgestudeerd aan de TH Delft in 1985. Na zijn afstuderen heeft hij als architect ervaring opgedaan bij architectenbureau Kokon te Rotterdam. Vervolgens ruim vijf jaar als extern deskundige in de Rotterdamse stadsvernieuwing de praktijk van het bouwen en beheren van binnenuit leren kennen.

Vanaf 1990 werkzaam bij Stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen, als senior adviseur en onderzoeker op het gebied van integraal milieubewust bouwen. Vanaf begin 2000 tevens als directeur-bestuurder.

Bij W/E is hij projectleider van adviesprojecten zowel woningbouw en de utiliteitsbouw, en in opdracht van gemeenten, projectontwikkelaars, woningcorporaties en architecten. Uitvoerder, projectleider en supervisor van grote onderzoeksprojecten voor uiteenlopende opdrachtgevers zoals ministeries, RVO en SBK. Ontwikkelaar van instrumenten zoals Eco-Quantum, GPR Gebouw, de maatlat Groene Financiering en de Duurzaamheidbarometer.

Drijfveer is het stimuleren dat beslissers in het bouw- en beheerproces duurzaamheid in hun dagelijkse handelen niet meer zien als belemmering, maar er enthousiast mee aan de slag gaan. Persoonlijke overtuiging is dat dit mogelijk is door bestaande kennis te gebruiken, nieuwe te ontwikkelen en duurzaam bouwen voor de gebruiker toegankelijk en aantrekkelijk te maken.

Naast zijn werk bij W/E is hij actief als lid van de investeringscommissie van het Triodos Vastgoed Fonds en Commissaris bij het Duurzaam Dienstenbedrijf Woerden.

« Naar het overzicht

Terug naar boven