Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Jeroen Troost


Jeroen Troost

Functie:
Directeur PLEKvoor

In 2014, heeft Jeroen Troost (1972) PLEKvoor opgericht. Met een duidelijke missie:

“Vastgoed ontwikkelen en produceren als auto's, verkopen als telefoons en recyclen als PET-flessen”

Jeroen werkt met passie aan het vernieuwen van de bouwsector. Hij is een visionair en wil laten zien dat het ook anders kan. Dat de traditionele vastgoedoplossingen niet meer aan de veranderende gebruikersvraag kunnen voldoen.

Gebruikers van gebouwen (woningen, kantoren, horeca, etc.) zijn exact dezelfde mensen die om het jaar een nieuwe telefoon willen, beleving zoeken in hun vrije tijd en vakantie, hippe gadgets aanschaffen, technologie gebruiken die het leven makkelijk maakt, auto’s leasen, abonnementen afsluiten, etc. Waarom bieden we deze mensen dan nog zoveel traditionele vastgoedoplossingen?

Consumenten willen mooier, slimmer, moderner en flexibeler. Jeroen geeft ze dit via PLEKvoor.

PLEKvoor levert tijds- en plaats onafhankelijke (woon)producten. De producten zijn in alles flexibel en de indeling is eenvoudig aanpasbaar. Datzelfde geldt voor materialen en kleuren. De huisjes zijn eenvoudig verplaatsbaar en kunnen ‘mee ademen’ met de behoefte. Modulair en plug&play.

Duurzaamheid staat centraal. Zowel met betrekking tot omgeving, als toegepaste materialen en energiehuishouding. De gebruikte materialen zijn circulair – recyclebaar – herbruikbaar. De vervoersbewegingen zijn minimaal vanwege fabrieksmatige bouw en de huisjes zijn all electric. Er wordt een lokale ‘energie-economie’ georganiseerd met zonne-energie in een gekoppeld accuhuis met batterijopslag.

Jeroen studeerde bedrijfseconomie en arbeids- en organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf 1995 heeft hij gewerkt als adviseur en interimmanager in diverse sectoren. Vanuit zijn directierol bij BAM, heeft Jeroen vanaf 2007 een actieve en prominente rol gespeeld in het brede thema duurzaamheid en innovatie.

« Naar het overzicht

Terug naar boven