Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Jan-Maarten Elias


Jan-Maarten Elias

Functie:
Aanjager en verbinder

Organisatie:
Energy Bridge

Publicaties op duurzaamgebouwd.nl

Bekijk alle publicaties op duurzaamgebouwd.nl »

Energy Bridge heeft ervaring van boilerroom tot boardroom, vanaf conceptontwikkeling tot aan financiering, vanaf ontwerp tot aan exploitatie. Energy Bridge verbindt experts aan elkaar om samen de energietransitie binnen de gebouwde omgeving te versnellen.

Jan-Maarten Elias is oprichter van Energy Bridge. Met zowel een technische (TU Delft) als een bedrijfskundige opleiding (Erasmus Universiteit) is hij in diverse functies werkzaam geweest in de chemie (Akzo Nobel), in de bouwmaterialen (VBI) en recentelijk bij Unica. Het creëren van duurzame samenwerking is de rode draad in zijn carrière. De meeste energie krijgt hij door met relaties en experts met gelijke ambities en passie concrete resultaten te boeken en via grote of kleine stappen de energietransitie in Nederland te versnellen.

In zijn baan bij Unica heeft hij Unica Energy Solutions in ruim acht jaar ontwikkeld tot een leidende organisatie binnen haar branche rondom de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Als aanvoerder en inspirator zijn onder zijn leiding innovatieve concepten en uitdagende vraagstukken ontwikkeld, gerealiseerd en geëxploiteerd. De kern van de propositie is een energieprestatiecontract met garanties om zo de CO2-besparing te borgen. Door vanuit de exploitatiefase naar nieuwe concepten te kijken zijn dankzij ketensamenwerking ook circulaire oplossingen ontstaan. In plaats van Total Cost of Ownership wordt nu vanuit een Total Benefit of Ownership gekeken.

Hij heeft zitting in het bestuur van NeVaP (innovatieplatform voor vastgoedprofessionals) en lokaal actief bij verschillende sport- en serviceorganisaties. Hij is onder meer betrokken geweest bij de Dutch Green Building Council als Voorzitter van de Adviesgroep BREEAM NL Nieuwbouw & Renovatie en in het College van Deskundigen.

Jan-Maarten woont in Velp, is getrouwd en heeft twee kinderen. Hobby's zijn hockey, golf en bergsport.

Voor meer informatie klik hier

« Naar het overzicht

Terug naar boven