Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Ivo van der Mark


Ivo van der Mark

Functie:
Directeur Hercuton b.v.

Organisatie:
Hercuton b.v.

Publicaties op duurzaamgebouwd.nl

Bekijk alle publicaties op duurzaamgebouwd.nl »

In 2013 trad Ivo in dienst bij Hercuton waar hij sinds februari 2015 Algemeen Directeur is. Al vanaf jonge leeftijd was hij ambitieus en zat het ondernemerschap in zijn bloed.  “Nieuwe samenwerkingsvormen met opdrachtgevers waarin de klantwensen nog beter vertaald worden en je, als bedrijf, maximale klantwaarde creëert .Dat is een uitdagende zoektocht” volgens Van der Mark. Het nastreven van kwaliteit en de ambitie om elke dag te verbeteren is de rode draad in zijn carrière.

“Wat vandaag goed is, is morgen niet goed genoeg meer.”

Hercuton staat bekend als dé specialist op het gebied van conceptmatige nieuwbouw in prefab beton. Het bedrijf heeft als doel opdrachtgevers blijvend op voorsprong te helpen met hun nieuwe bedrijfspand. Zij hanteert een succesvolle 4D aanpak waarmee projecten vanaf ontwerp tot en met aansturing op de bouwplaats efficiënt uitgewerkt, virtueel weergeven en nauwkeurig berekend worden.

Door gebruik te maken van een integraal bouwconcept, ook wel LEGOlisering genoemd, kiest Hercuton voor de omgekeerde productbenadering. Haar productgamma bestaat in feite uit zesduizend LEGO-blokjes, waaruit ze een gebouw samenstelt.  Met behulp van BIM-software is het mogelijk het project  vanaf het eerste ontwerp tot en met sleutelklare oplevering virtueel weer te geven. Door deze werkwijze kan Hercuton opdrachtgevers 3 zekerheden bieden:
Vroegtijdige budgetzekerheid, Planningszekerheid en Productzekerheid.

Ivo maakt zich hard voor vernieuwing en transparantie in de bouw. “De continuïteit van elke onderneming is gestoeld op 2 pijlers: winstgevendheid en klanttevredenheid. Om als onderneming te kunnen vernieuwen heb je de input van klanten nodig. Door je kwetsbaar op te stellen en je klanten de mogelijkheid te bieden hun mening te geven, ontvang je waardevolle concrete input om de organisatie mee te coachen. Bovendien draagt het enorm bij aan de motivatie binnen het bedrijf. Natuurlijk letten we ook op de cijfers, maar je medewerkers elke dag pushen om meer rendement te halen uit een project voelt aan als een eindeloos doel. Concrete zaken aanpakken om van je klanten te horen dat ze erg tevreden zijn. Dat is motiverend!”

Samen met het onafhankelijke bureau Tevreden.nl heeft Ivo het voortouw genomen doorlopend klanttevredenheidsonderzoeken uit te laten voeren. De uitkomsten hiervan zijn openbaar via www.hercuton.tevreden.nl

Daarnaast is Ivo groot voorstander van het Total Cost of Ownership principe. “Elke opdrachtgever zou al in een vroegtijdig stadium een overzicht van zowel de realisatie- als exploitatiekosten dienen te krijgen. Het is vaak een kwestie van bewustwording. Wanneer opdrachtgevers investeren in passende maatregelen houden zij de onderhouds- én energielasten zo laag mogelijk. Daarbij wegen de kosten tijdens de exploitatie van een pand vaak niet op tegen het “voordeel” bij aanschaf. Uiteindelijk plukt iedereen de vruchten van deze aanpak. Zowel de eigenaar, beheerder en gebruiker als het milieu.”

« Naar het overzicht

Terug naar boven