Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Henk Vlijm


Henk Vlijm

Functie:
Directeur Optigroen Nederland

Organisatie:
Optigroen Nederland

Henk Vlijm, directeur Optigroen Nederland,is na zijn studie in 1998 terecht gekomen in de groensector waar hij verschillende functies bekleed heeft. Hierbij heeft hij veel ervaring opgedaan in het proces van advies tot en met de uitvoering. Mede hierdoor is Henk Vlijm in 2004 aangetrokken door Optigrün International AG, om de Nederlandse vestiging van het voormalige Optima om te zetten naar het huidige Optigroen. Sindsdien heeft hij zich fulltime ingezet voor het begroenen van daken.

In korte tijd wist hij de activiteiten van Optigroen Nederland, samen met de uitvoerende partnerbedrijven, te vertienvoudigen. Inmiddels bestaat Optigroen Benelux uit een heel team van adviseurs, product- en projectmanagers, binnendienst en een R&D afdeling.

Henk Vlijm geeft namens Optigroen zeer veel gastcolleges en masterclasses bij o.a. Hoge school Arnhem Nijmegen, Haagse Hogeschool, Saxion, Welland College, Wageningen Universiteit Business School en BDA Opleidingen.

Henk Vlijm is een echte motivator, aanjager en ondernemer in de ruimste zin des woords. Naast Optigroen heeft hij in 2009 als eerste een onlineshop geopend voor doe-het-zelf groendak systemen, gericht op de particulier. De webshop www.groenedaken.net is inmiddels de grootste van Nederland geworden waar jaarlijks meer dan 700 particulieren een doe-het-zelf groendak systeem aanschaffen.

Naast zijn werkzaamheden namens Optigroen en Groenedaken.net is Henk Vlijm ook actief bij Bedrijvenkring Putten als bestuurslid, actief lid van De Maatschappij (dit is een onafhankelijk netwerk voor ondernemende mensen uit overheid, bedrijven en kennisinstellingen met als beschermheer Koning Willem Alexander) en De Diamant van Midden-Nederland (regionale branding).

« Naar het overzicht

Terug naar boven