Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Bram Adema


Bram Adema

Functie:
Directeur CFP Green Buildings

Organisatie:
CFP Green Buildings

Publicaties op duurzaamgebouwd.nl

Bekijk alle publicaties op duurzaamgebouwd.nl »

Corporate Facility Partners (CFP) werd in 2004 opgericht door Bram Adema. Ten tijde van deze oprichting was hij directeur van Smartest Buildings BV, marktleider op het gebied van energiedienstverlening in Nederland. Smartest Buildings reduceert energie- en onderhoudskosten met minimaal 15% door toepassing van technische expertise in combinatie met transparante, innovatieve prestatiecontracten.

Tijdens visiegesprekken met klanten bleek dat er behoefte is aan CFP als nieuw bedrijf op integraal facility management. De grote bedrijven en organisaties in Nederland zochten een onafhankelijke partner op FM gebied. Deze partner moest de schaalgrootte hebben om een groot bedrijf te bedienen. Tegelijk moest er specialistische expertise aanwezig zijn op het gebied van techniek, vastgoed en facility management. CFP werd al snel na de oprichting een leidende partij in Nederland. Met launching customers als Nederlandse Spoorwegen, Universiteit Utrecht, Rijksgebouwendienst en ABN AMRO was het bedrijf al snel een begrip. CFP volgt de behoeften van haar klanten met resultaatgerichte producten, dit zijn dat kostenreductie, duurzaamheid en optimale werkomgeving in Het Nieuwe Werken. Door aansprekende projectresultaten is CFP snel gegroeid tot één van de meest toonaangevende bedrijven in de markt van Huisvesting en Facility Management voor top 1.000 organisaties.

Bram Adema (1966) heeft uitgebreide ervaring in management en directie van grote bedrijven. Hij is onder andere verantwoordelijk geweest voor 3 grote reorganisaties, de acquisitie van 2 bedrijven en de funding, het opzetten en het aansturen van 4 nieuwe bedrijven. Als directeur business development bij Stork Worksphere was hij lijnverantwoordelijk voor de winstgevende groei van meer dan € 60 miljoen in Smart Building Services.

In zijn functie als directeur/oprichter van Smartest Buildings heeft hij een joint venture van 2 multinationals opgericht en binnen 4 jaar tot marktleider gemaakt.

Bram Adema heeft opleidingen in algemeen en financieel management, waaronder Bedrijfskunde in Twente in 1989, Kellogg in 1998 en Harvard in 2000. Hij is getraind in het op Amerikaanse wijze van sturen op financieel resultaat en groei. In combinatie met meer dan 20 jaar lijnmanagementervaring kan hij de belangrijke financiële beslissingen nemen en succesvol implementeren met alle betrokken technische, financiële en commerciële managers en hun medewerkers. Voor zijn teams kan hij putten uit een netwerk van tientallen professionele managers uit de genoemde trajecten. Zijn commerciële netwerk bevat zo’n 4.000 directeuren en managers uit de top 1.000 van bedrijven en organisaties in Nederland.

Bram Adema staat bekend als een van de meest vooruitstrevende doeners op het gebied van Green Buildings. Hij heeft honderden organisaties en meer dan 2.000 gebouwen verduurzaamd door implementatie van maatschappelijk verantwoord ondernemen, energie, Het Nieuwe Werken en kostenbesparing.

Bram Adema is initiatiefnemer van Green Energy Services, de Green Deal Circulaire Gebouwen en het Green Buildings congres. Aan deze congressen hebben in de afgelopen jaren duizenden professionals deelgenomen.

« Naar het overzicht

Terug naar boven