Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Arno Kleine Staarman


Arno Kleine Staarman

Functie:
Projectmanager ruimtelijke ontwikkeling

Organisatie:
Aranto

Publicaties op duurzaamgebouwd.nl

Bekijk alle publicaties op duurzaamgebouwd.nl »

Arno Kleine Staarman is sinds 2010 oprichter van Aranto en projectmanager ruimtelijke ontwikkeling met een duidelijke visie en een enorme drive. Hij is open en toegankelijk en schakelt gemakkelijk met en tussen alle lagen in de samenleving als netwerker en verbinder. Deskundig en doelgericht in de ingewikkelde problematiek van duurzame gebiedsontwikkeling werkt hij samen met alle stakeholders en komt met verrassende en praktische oplossingen.

Deze aanpak helpt gemeenten en provincies om zich duurzaam te onderscheiden in gebiedsontwikkelingen. Een gebiedsontwikkeling is geslaagd als (toekomstige) gebruikers:

  • de toegevoegde waarde ervaren;
  • de ontwikkeling financieel-economisch haalbaar is uitgevoerd;
  • en nieuwe gebruikers zich aangetrokken voelen.

Een duurzame en onderscheidende visie op de omgeving is cruciaal bij kansen en veranderingen op het snijvlak van gebiedsontwikkeling, duurzaamheid en cultuurverandering met als hefboom de Omgevingswet, dé specialiteit van Arno Kleine Staarman.

Duurzame gebiedsontwikkeling start met de omgeving in relatie met de mensen in deze omgeving met hún economisch handelen in relatie tot de aarde! Voor een unieke en onderscheidende duurzame gebiedsontwikkeling is daarom een visie op de omgeving, de omgevingsvisie, vereist. Kernwoorden zijn: regionaal, duurzaam en innovatief.

Zijn passie is: “Ik geloof in de kracht van mensen om zelf te bepalen wat hun gelukkig maakt om gebiedsontwikkelingen en huisvestingsvraagstukken naar eigen wens te kunnen realiseren!."

Arno Kleine Staarman is lid van het expert-team Omgevingswet Tweede Kamerfractie CDA, Twitteraar, blogger, opiniemaker en expert van DuurzaamGebouwd.nl. Voor Aranto is hij vanaf 1998 werkzaam geweest bij EIFFEL als juridisch specialist, beleidsmedewerker en projectleider gebiedsontwikkeling bij circa 20 gemeenten.

« Naar het overzicht

Terug naar boven