Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Arne Balvers


Arne Balvers

Functie:
Manager afdeling Strategie voor gebouw en gebied

Organisatie:
bbn adviseurs

Publicaties op duurzaamgebouwd.nl

Bekijk alle publicaties op duurzaamgebouwd.nl »

Sinds 1999 is Arne Balvers (1974) in diverse financiële functies werkzaam bij bbn adviseurs. Momenteel is hij manager van de afdeling ‘strategie voor gebouw en gebied’. Deze afdeling ontwikkelt producten en een aanpak voor vraagstukken rondom de bestaande vastgoedvoorraad. Dit kan onder andere betrekking hebben op het verduurzamen van vastgoed, een aanpak op gebiedsniveau voor oplopende leegstand of de transformatie van een leeg kantoor.

Arne werkt momenteel aan bijzondere projecten zoals het Cradle-to-Cradle stadskantoor van Venlo, diverse business-cases voor het verduurzamen van woningen en de transformatie van het Postkantoor aan de Neude te Utrecht.

Hij onderneemt initiatieven met de Dutch Green Building Council en SBR op het gebied van duurzaamheid en transformatie. Dit heeft onder andere geresulteerd in de start van de DGBC-benchmark en de transformatie-rekentool van SBR en bbn adviseurs.

Reeds miljoenen vierkante meters vastgoed van gemeenten, instellingen en beleggers zijn in kaart gebracht met VastgoedMaps, een door bbn ontwikkelde webapplicatie. Ook de DGBC-benchmark is ontsloten via VastgoedMaps. Hiermee is duurzaamheid en energieverbruik van vastgoed in Nederland te vergelijken en analyseren.

« Naar het overzicht

Terug naar boven