Duurzaam Gebouwd Connect - Het integrale platform

Stichting Duurzame Scholen


Duurzame Scholen streeft naar duurzaamheid door bewust en zuinig om te gaan met onze leefomgeving. Staat er onderhoud, renovatie of nieuwbouw van uw schoolgebouw op de agenda? Of wilt u inzicht in de effectiviteit van de algemene en technische voorzieningen? Dan is dit het moment om Duurzame Scholen in te schakelen. Voor een gezond gebouw, besparingen en betere prestaties.

Lees verder..

Duurzame Scholen is een samenwerkingsverband van bedrijven. Met elkaar nemen wij u graag alle facilitaire zorg voor uw schoolgebouw uit handen. Wij realiseren een gebouw met duurzame voorzieningen en een optimaal binnenklimaat. Efficiënt en energiezuinig, gericht op de toekomst.

Vermindering energieverbruik

Het is onze ambitie om het energieverbruik van scholen voor 2020 met 30% te verminderen en daarmee ook de uitstoot van CO2 en NOx bij scholen met hetzelfde percentage te verlagen. Wij zien dit als een realistische doelstelling.
Duurzame Scholen werkt volgens de Trias Energetica.

Lesprogramma energie en klimaat

Duurzame Scholen vindt het belangrijk dat ook leerlingen zich bewust zijn van de manier waarop zij omgaan met het milieu. Daarom bieden wij scholen samen met enkele partners een lesprogramma aan rond energie en klimaat.

« Naar het overzicht

Terug naar boven